вівторок, 26 травня 2020 р.

Фея казкового дитинства


Незабаром Áнні Кóршуновій виповниться 50 років. Це українська письменниця, поетеса, публіцист, автор лібрето для дитячих музичних п’єс, дійсний член Національної спілки письменників України, переможниця у номінації «Дитяча книга року ВВС-2017» за книгу «Комп і компанія».
Анна Коршунова (Шевченко Ганна Євгенівна) народилася 29 травня 1970 року в місті Кіровоград. Дитинство промайнуло у бабусі на Полтавщині. Закінчила Сумський державний педагогічний університет імені А. С. Макаренка, аспірантуру за спеціальністю «Фізична географія, геофізика і геохімія ландшафтів». Кандидат географічних наук. Довгий час працювала в школі, викладала біологію та географію. У 33 роки потрапила в журналістику. Була заступником головного редактора газети «Ярмарок». З 2009 року працює в Сумській обласній гімназії для талановитих та творчо обдарованих дітей. У шлюбі, виховує двох синів. Мешкає з сім’єю та працює в Сумах.  
З третього класу маленька Аня почала складати казки та вигадувати цікаві історії, але тоді вона навіть не думала, що у майбутньому це захоплення переросте у щось більше. Книга в сім’ї Анни Коршунової займає почесне місце. Після того, як народні казки та класична художня література була ретельно перечитана, Анна зіштовхнулась з проблемою у виборі якісної художньої літератури для дітей. Старший син запропонував мамі написати казку власноруч, з того все і почалось. Писала багато, але виключно для сімейного користування. Подруга Анни, поетеса, письменниця Людмила Ромен порадила надіслати свої твори до видавництва. Казками зацікавилось Харківське видавництво «Синтекс». У 2010 виходить друком перша книга «Фроська – кімнатна фея», а вже через рік, у 2011 з’являється наступна - «Справжні друзі». У 2010 Анна Коршунова взяла участь у щорічному літературному конкурсі «Просто так», що проводився на той час в місті Коростень Житомирської області. Письменниця отримала Гран-прі (вперше в історії конкурсу за вірші для дітей), диплом від журналу «Дніпро», премію «За гуманізм в літературі». Автор численних лібрето для дитячих музичних п’єс.
Список видань (хронологічно)
«Фроська – кімнатна фея» (2010)
«Справжні друзі» (2011)
«Паровозик Пузя» (2012)
«Разом веселіше» (2012)
«Пригоди лицаря Морквицаря» (2012)
«Андрійкова мандрівка» (2014)
Збірки віршів «Крила в шухляді» (2011)
«Комп і компанія» (2017), (Премія Книга року ВВС-2017 у номінації «Дитяча книга»)
«Казкове місто Суми. Дитячий путівник» (2017)
«Маленькі історії казкового міста» (2018)
Автор дитячих мюзиклів
«Кукуріку»
«Рогата кішка»
«Дзвени, дзвіночку»
«Пригоди принцеси Фінеси» та ін.
Додаткова інформація: https://elib.nlu.org.ua/object.html?id=8331

Немає коментарів:

Дописати коментар