четвер, 21 травня 2020 р.

Поради для ефективного читання. Читайте як Білл Гейтс

З правильним підходом читання може змінити Ваше життя. А іноді - і життя людей навколо Вас. Стільки чудових ідей припадає порохом  на полицях!
Але зараз ми маємо унікальну можливість миттєво збирати інформацію і ділитися нею. Публікуйте нотатки про прочитані книги і статті у соцмережах, блогах. Цінні ідеї можуть надати підтримку іншим, знадобитися їм у роботі й житті, а вам це допоможе закріпити знання. 
Робота - відповідне місце, щоб ділитися своїми ідеями. Ви можете налагодити співпрацю з колегами, розповідати їм про результати досліджень, ділитися уривками з книг, думками експертів. Більшість не займається цим на роботі, через що будь-який обмін знаннями стає винятковою подією. Всім відоме прислів'я "Що посієш - те й пожнеш". Обмінюючись іформацією, ніколи не знаєш, коли і яку мудрість передасть тобі співрозмовник.
Задовільняйте свою цікавість, вирішуйте завдання, читайте цілеспрямовано. Ведіть уявний діалог з книгою або статтею. Робіть нотатки і постійно до них повертайтеся. Думайте, як можна використовувати  здобуті знання в житті. Діліться своїми знахідками з друзями, рідними та колегами. І тоді Ви побачите, як багато корисного Ви берете від кожної книги, поста в блозі і статті.
Пам'ятайте, знання - це потенціал. Але щоб його реалізувати, потрібно запам'ятовувати і використовувати знання. Тож читайте із задоволенням!

Немає коментарів:

Дописати коментар