четвер, 7 травня 2020 р.

День гордості і вдячності


День піхоти відзначають 6 травня, оскільки саме в цей день у 1648 році козаки перемогли в битві біля Жовтих Вод. Це перша переможна битва національної визвольної боротьби під проводом Богдана Хмельницького.

Свято встановлено указом Президента України від 19 квітня 2019 року з метою вшанування мужності та героїзму воїнів механізованих, мотопіхотних, гірсько-штурмових військових частин і підрозділів Сухопутних військ Збройних сил України, виявлених у боротьбі за свободу, незалежність та територіальну цілісність України, а також започаткування сучасних військових традицій.

Механізовані, мотопіхотні, гірсько-штурмові військові частини становлять основу Сухопутних військ і виконують завдання щодо утримання зайнятих районів, рубежів і позицій, відбиття ударів і прориву оборони противника, захоплення важливих районів, рубежів і об'єктів. Разом із тим, механізовані з'єднання раз з танковими використовуються для оточення і розгрому противника, переслідування та виконання інших завдань.
Піхота завжди першою зустрічає ворога. З 2014 наші воїни показали, що українська піхота є однією з найкращих підрозділів піхоти у сучасному світі. Оборонні, наступальні, рейдові операції, які проводила українська піхота, вже зараз вивчаються в кращих військових навчальних закладах світу. Нині українські піхотинці, як найчисленніший рід та основа бойового потенціалу Сухопутних військ ЗСУ, несуть найбільше навантаження та відіграють вирішальну роль під час виконання завдань операції Об'єднаних сил.

Особливо зараз гострою є потреба у подяці захисникам, яких часто не знаючи в обличчя, сприймаємо за близьких і рідних. Тим, хто на зболеному смертями фронті, не щадять здоровʼя і життя. 

Немає коментарів:

Дописати коментар