пʼятницю, 15 травня 2020 р.

Віртуальна подорож містами Європи

Складаючи план нової подорожі, ми в першу чергу вносимо у маршрут відомі туристичні міста. Проте, інколи таким чином ми оминаємо не менш цікаві місцинки, які здатні здивувати навіть досвідченого мандрівника неповторними пейзажами, архітектурою або історичним минулим. До вашої уваги пропонує список міст Європи, які обов’язково повинні потрапити у Ваш путівник! Приємної мандрівки!

Брешія, Італія
Історичні квартали міста між Венецією та Міланом якнайкраще підійдуть для неспішних прогулянок, а в околицях Ви зможете помилуватися мальовничими пагорбами і з’їздити на дивовижне озеро Гарда. Це місто також здобуло славу найбагатшого в Італії.




Бергамо, Італія
Місто розташоване на вершині пагорба, воно зачарує Вас особливим колоритом та неповторними пейзажами. Досхочу намилувавшись краєвидами, не забудьте зазирнути у котрийсь із місцевих ресторанчиків, щоб розсмакувати справжню італійську піцу.



Аннесі, Франція
Курортне містечко на березі озера, здається, застигло від помаху палички мага – час тут ніби зупинився. Прогуляйтеся старовинними мостами, відвідайте замок і просто вдихніть на повні груди свіжість.


Бордо, Франція
Величне місто з атмосферою аристократизму і безтурботності. Місто вина або «Маленький Париж».


Гавр, Франція
Лаконічність архітектури, безхмарні краєвиди протоки Ла-Манш, особлива атмосфера Півночі Франції… Насолодіться усім цим, а потім зазирніть у один з місцевих ресторанчиків, щоб випити скляночку сидру і розсмакувати французькі сири.



Альбаррасін, Іспанія
Фото міста з його рожевими будиночками стало б прекрасною ілюстрацією до книги про казкове королівство, розташоване на неприступних скелястих виступах і прогріте іспанським сонцем. Альбаррасін побудований на крутій скелястій місцевості й нагадує гніздо птиці, за таку подібність місто отримало падпільну назву — Орлине гніздо.




Мостар, Боснія і Герцоговина
Мостар — унікальне місце, де зустрічаються західна і східна культури. А міст, перекинутий через річку Неретву, і понині єднає боснійську і хорватську частини міста. Кожен мандрівник, який прибув у Мостар, насамперед йде дивитися Старий міст, а потім вже все інше. Популярність мосту в Мостарі порівнюють із Золотими Воротами в Сан-Франциско.


Блед, Словенія
Невелике містечко, яке розкинулося біля підніжжя Юлійських Альп на березі озера Блейскій, знамените на весь світ місцевим замком і медитативними пейзажами.
Кришталево чисте озеро Блед створено Бохіньскім льодовиком. Озеро замерзає в морозну зиму, утворюючи природний каток. Взимку в Блед можна покататися на лижах, ковзанах і санях. На альпійському озері можна покататися на байдарці, каное або гондолі, а також зайнятися риболовлею.

Брюгге, Бельгія
Місто, відоме як Північна Венеція, давно стало легендарним завдяки кінокартині Мартіна МакДонаха. Брюгге приваблює туристів з усього світу своєю таємничою і романтичною атмосферою.
Для того, щоб подивитися місто, вам буде потрібно два повних дні. Місто збереглося повністю, і якому напрямку ви не підете, всюди буде гарно!


Шкодер, Албанія
Шкодер  — найдавніше місто Албанії, та й одне з найдавніших міст Європи: він  — ровесник Афін і Риму.
Незважаючи на те, що місто вважається другою столицею і економічним серцем регіону, туристів воно залучає мало. Зате в околицях можна прогулятися до руїн фортеці Розафа і відправитися до одного з найкрасивіших озер світу — озера Коман.


Гданськ, Польща
Незважаючи на те, що Гданськ — великий порт і промисловий центр, він також приваблює тисячі туристів. У місті є історична частина, окремі зразки архітектури датуються XIII століттям! Так що незабутня прогулянка тобі гарантована.
Гданськ також величають янтарною столицею Польщі. Тут рівень життя високий, люди привітні, а природа щедро наділила це місце принадами, що приваблюють щороку тисячі туристів.

Немає коментарів:

Дописати коментар