неділю, 5 вересня 2021 р.

Новинка в бібліотеці: "Український романтик Микола Гоголь"


«Моє призначення просте – відкрити для себе і для українського читача того Миколу Гоголя, якого менше знали, ту творчість, на яку звертали менше уваги… спроба пояснення наміру нашого земляка створити російською мовою своєрідний романтичний, емоційний і піднесений міф про українців» (М. Томенко).

Через 200 років від народження містичного письменника Миколи Васильовича Гоголя його життя і творчість є темою гострої полеміки та фантазувань. Книга ж Миколи Томенка покликана не продовжити ці дискусії, а осягнути з позиції сучасного дослідника внесок Миколи Гоголя в українську історію, виокремивши у його творах український романтизм та російський реалізм

Також у праці подані публіцистичні праці, статті та листи Гоголя, фрагменти популярних та маловідомих творів з описами українських традицій, звичаїв, побуту, документи і листи, які мають дати читачам уявлення про мовно-культурну атмосферу в родині Гоголів-Яновських. В книгу також включена п'єса батька Миколи Гоголя - В. А. Гоголя "Простак, или хитрость женщины, перехитренная солдатом".

Запрошуємо до читання!


Немає коментарів:

Дописати коментар