понеділок, 20 вересня 2021 р.

Форум видавців у Львові

Цьогоріч з 15по 19 вересня в місті Лева відбувся головний культурний фестиваль країни – 28 Львівський міжнародний Book Forum. Ця культурна подія року відбувалася за підтримки Українського культурного фонду , за сприяння Львівської міської ради та Львівської обласної державної адміністрації. Я дуже щаслива з того, що мала можливість потрапити на книжковий форум та насолодитися розмаїттям книжкових  новинок. Трішки зіпсував враження дощ, який не переставав щедро поливати протягом кількох днів. Але, як висловився мер Львова Андрій Садовий : «Навіть львівський дощ не зупинить затятих читачів, що запланували придбати книжкові новинки» .

 Тож, справді, форум надав чудову можливість ознайомитися з новинками українських та зарубіжних авторів. Дуже багато було презентовано книг патріотичної тематики, дитячої літератури,літератури з мистецтва, публіцистики тощо.

Книжковий ярмарок налічував понад 400 подій. 11 локацій в центрі Львова, біля оперного театру, 146 виставкових стендів у Палаці мистецтв., 150 торгових яток на подвір’ї Палацу Потоцьких та проспекті Свободи. А ще понад 200 учасників з усієї України.

На Ярмарку були презентовані Вінниця, Дніпро, Житомир, Івано-Франківськ, Київ, Луцьк, Львів, Мукачево, Одеса, Рівне, Тернопіль, Харків, Хмельницький, Черкаси, Біла Церква, Ужгород, Полтава, Суми та Чернівці.

Дуже приємно було зустрітися з авторами книг та отримати автограф для читачів бібліотеки і погода не стала на заваді. Не можна словами висловити ті емоції, коли потрапляєш на таку подію… Мрії збуваються!

                                                                      Світлана Хмільова, завідувачка бібліотеки №8. 

 

1 коментар: