понеділок, 27 вересня 2021 р.

Європейський день мов

В Європейському Союзі функціонують 24 офіційні мови, близько 60 регіональних і мов меншин. Понад 175 мовами розмовляють емігранти. Загалом у світі ж існує близько 7 тисяч мов, більшістю з яких розмовляють в Азії та Африці. За даними ЮНЕСКО, у світі щодва тижні "вмирає мова", і ці спостереження змушують замислитися, бо з кожною зниклою мовою людство втрачає колективну пам'ять минулих поколінь.
Збереження і розвиток мов, включаючи малі, декларується в якості офіційної мовної політики Євросоюзу. Серед способів досягнення цього зазвичай називаються вивчення більше ніж однієї іноземної мови і продовження вивчення мов в зрілому віці.
26 вересня відзначається Європейський день мов, як спосіб підтримки мовного різноманіття, двомовності кожного європейця та розвитку викладання мов у світі. Дійсно, зараз стає все більше і більше людей, які вільно розмовляють, як мінімум, однією іноземною мовою.
Ще в XVIII-XIX століттях було модно в суспільстві блиснути знаннями - і ні-ні, та ввернути слівце з французької, німецької або латиною. Знання хоча б однієї іноземної мови вважалося нормою.
Радує приємна тенденція вивчення іноземних мов школярами, людьми молодого та зрілого віку. Останнє десятиліття мовним питанням в Україні стало приділятися більше уваги. Багато молодих батьків скеровані на те, щоб їхні діти змалечку здобували якісну освіту, в тому числі вивчали іноземну мову. Тож будемо з позитивом дивитися у світле майбутнє, де наша держава – осередок інтелектуальних здібностей, високодуховних чеснот, науково-технічного та фінансового розквіту!
 

Немає коментарів:

Дописати коментар