понеділок, 20 вересня 2021 р.

Неймовірні події, що сталися 20 вересня

Неймовірні події, що сталися 20 вересня

У 1792 році у Франції дозволили розлучення. 

У 1917 році канадський парламент надав право голосу матерям, дружинам і сестрам солдатів, які воюють на фронті. 

У 1946 році відбулося відкриття Каннського кінофестивалю. Хронологічно першою прийняла фестиваль кіно Венеція, а не Канни. Венеціанський фестиваль задумувався як демонстрація сили і слави на той час нацистського режиму. У Франції, яка відчувала, що хмари згущуються, виникла ідея протиставити фашистському кіно кінематограф «вільного світу». У 1939-му все вже було готове, але грянула Друга світова війна. Перший Каннський фестиваль був відкладений на сім років. 

У 1999 році в бельгійському Антверпені почала роботу «школа повій». На курси зараховувалися не

тільки «початківці», а й ті, хто хотів підвищити рівень своєї професійної майстерності. Через три місяці школа була закрита під тиском громадських організацій. 

У 2000 році влада Тайваню заарештувала 25-річного Чен Інь-Хао, творця знаменитого комп'ютерного вірусу CIH, названого за ініціалами автора. У народі вірус відомий як "Чорнобиль", оскыльки одна з його версій активується 26 квітня, в річницю аварії на атомній електростанції.

Окрім цього, у США 20 вересня святкують нетипові для нас День подяки дружині та День жіночої дружби. Щиро вклоняюся чоловікам, для яких це не привід для насмішки (а є й такі), не нагода підкреслити мовляв нас чоловіків змушують дякувати-не-передякувати, а для яких це –  нагода порадувати кохану. Тож вітаємо чудових жінок всього світу і бажаємо невичерпного натхнення і чудових емоцій, подарованих близькими.




Немає коментарів:

Дописати коментар