середа, 7 серпня 2024 р.

Розмова про мову: цікаво та пізнавально!

Друзі! Ось вам перше завдання! Знайдіть рядок, у якому частку НЕ пишемо окремо з усіма наступними словами. Складно? Думаю, що не дуже, але треба помізкувати.

Отже, сьогоднішня тема нашого чергового засідання в україномовному розмовному клубі «Світлиця слова» – вживання частки НЕ з дієсловами та дієприслівниками, іменниками та прикметниками. Розібралися і опанували правила написання такої б здавалося простенької теми!? Звісно!

Деякі помилково вважають, що українська мова є однією з найпростіших для вивчення. Але, за кількістю правил вона не поступається англійській мові, чи навіть німецькій. Правопис певних слів, що здаються нам елементарними, можуть викликати у того ж іноземця справжнє здивування, ба більше – граматичний шок.

А чи впевнені ви, що знаєте українську мову ідеально? Можливо, ви навіть знаєте, як правильно писати: немає чи не має, непотрібно чи не потрібно, нецікаво чи не цікаво? Деякі слова точно викликали у вас певні сумніви.

Тож запрошуємо до спілкування та пізнання нашої мови. Хай вона вам буде і колисовою для малюків, і діловою в роботі , і гордістю – бо українська найкраща!

                                                                                               Світлана Хмільова

Немає коментарів:

Дописати коментар