четвер, 8 серпня 2024 р.

8 серпня – Всесвітній день кішок

Щодня, переглядаючи календар знаменних та пам’ятних дат, в ньому можна знайти ряд свят, які присвячені тим чи іншим представникам тваринного світу. А ось 8 серпня є чудове свято - Всесвітній день кішок, який відзначається всіма любителями цієї прекрасної тварини з 2002 року.

Його засновником став Міжнародний фонд Animal Welfare.

У Європі ця дата 17 лютого «законно належить» до свята кішок і котів. Мабуть це пов’язано з наближенням весни, коли в цей час споконвіку змушує всіх нас, любителів і не любителів цього виду, звертати особливу увагу на численні «виступи, симпозіуми та конференції», які проводяться цими представниками тваринного світу.

Тож сьогодні в бібліотеці №5 відбулася зустріч в клубі Академії пенсіонерів «Золота осінь», де темою для обговорення був запропонований бібліомікс з «Цікавими фактами про пухнастиків».

Коли з’явилися кішки на планеті? Які стосунки мали кошачі з оточуючими людьми, про характер, поведінку та ще багато чого цікавого почули академісти.

Були і сумні історії про виїзд з окупованих територій переселенців та про покинутих тварин. А ще про те, що багато господарів, ціною власного життя, рятували з під завалів, обстрілів своїх домашніх улюбленців.

Ця тема про кішок нікого з присутніх не залишила байдужими і учасники клубу ділилися своїми історіями догляду та співіснування з цими милими тваринами.

Працівники бібліотеки презентували книжкову виставку-інсталяцію «Захопливі котячі історії».

                                                                                                   Світлана Хмільова

Немає коментарів:

Дописати коментар