понеділок, 5 серпня 2024 р.

Ця примхлива панянка - Мода..

💃«Мода змінюється, а стиль - вічний». Ів Сен Лоран.💯
Небосхил високої моди-це те, що викликає особливі емоції.
Якщо ви любите історії про🥀 красу, 👒естетику💄 макіяж та🏺 аромати, запрошуємо у захопливу подорож яскравим, мінливим, 🍾феєричним , загадковим світом👗👠 моди. Книги з фондів 📒🏠бібліотеки #5 познайомлять вас із закулісним життям модних будинків, внутрішнім світом дизайнерів, які змінюють реальність своєю вражаючою творчістю, а також допоможуть відчути атмосферу творчості та витонченості.🩰
Отож, на літературний подіум запрошуються:
📔Анрі Гідель. « Коко Шанель»
Один із найбільш відомих арт-критиків Франції - про жінку, яка створила не тільки нечувані моделі одягу, драпіровок, парфумів, прикрас, але й унікальний стиль, що вплинув на кращих дизайнерів XX і XXI століть. Книга Анрі Гіделя спирається на солідний фактичний матеріал: інтерв’ю із сучасниками, документи, публікації, втім, це не документальна оповідь, а добротний роман про Габрієль Шанель, ту саму «Коко», чий вік практично нікому не відомий…

📘Марія Сердюк «Коко Шанель»
Коко Шанель - смілива революціонерка свого часу. І нехай її полем битви були подіуми та модні магазини, а зброєю — ножиці та олівці, їй все ж вдалося змінити світ.
«Маленька чорна сукня» вважається чи не обов'язковим елементом гардеробу будь-якої дівчини, а його творець - іконою світу моди.
Як вона пройшла непростий шлях від тендітної дівчини з маленького французького містечка до однієї з найвидатніших жінок в історії? Хто стояв на її шляху, а хто підтримував у важкі хвилини? Яка була її мета та що її надихало? Чи здатен капелюшок почати революцію? Читайте на сторінках книжки «Коко Шанель»!
📔Джорджія Кауфманн. «Кравчиня з Парижа»
Головна героїня роману Роза Кустачер створила велику модну імперію, бо мала дар підбирати ідеальне вбрання для будь-якої події. Одного дня вона готувалася до найважливішої зустрічі у своєму житті, але раптом її звична впевненість зникла, вона так розгубилася, що вперше не
знала, що вдягнути. Перебуваючи у своєму розкішному нью-йоркському помешканні, вона нарешті наважується відкрити історію свого життя, яке не завжди було таке яскраве, в достатку і комфорті.
Головна героїня розповідає про своє дитинство у гірському італійському селі і, що з нею сталося, коли сюди прийшли нацисти. Про втечу серед ночі, про надію і розбите серце у Швейцарії, про гламур і любов у Парижі. Про амбіції і провал у Ріо-де-Жанейро, про успіх і пошук себе в Нью-Йорку. Вона дивиться на своє життя, яке минає у постійній гонитві. Але тепер вона більше не буде втікати.
📕Кортні Коул «Різдвяна сукня»
Зворушлива святкова історія з легким дотиком до чарів. Двох жінок, розділених поколіннями, поєднує красива вінтажна сукня. Одна з них — Меґан, яка працює у модному журналі в Нью-Йорку і мріє стати дизайнеркою одягу. Модниця змушена повернутися до свого рідного міста, коли її батько несподівано помер. Вона бере на себе управління багатоквартирним будинком,
де проживають літні люди. Дівчина засмучена, адже відчуває, що її планам побудувати кар’єру у модній індустрії — кінець. Несподівано для себе вона зав`язує дружбу з Еллі, яка дарує Меґ чудове плаття, сподіваючись, що воно принесе їй більше успіху. Сукня проведе Меґан до найкращої вечірки у житті, а також надихне слідувати власним бажанням.
Дуже тепла різдвяна історія зі щасливим кінцем, яка дає надію і віру у власні мрії та їхнє здійснення. Книжка про любов і спільність, а також про те, що ніколи не варто опускати руки. Залишить післясмак щастя та задоволення.
📗Сара Ґей Форден.«Дім Ґуччі»
Захоплива мандрівка в історію! Книжка Сари Ґей Форден розповідає про визначний модний будинок і родину Ґуччі, розкриваючи таємниці їхнього успіху та впливу на світ моди.
Сюжет охоплює становлення та розвиток бренду Ґуччі, відзначаючи ключові моменти його історії. Книга не лише розповідає про творчий процес, але й дотикається сімейних взаємин та внеску різних поколінь в успіх бренду.
Читач поглибиться в світ моди та стилістики, відчує атмосферу творчості та витонченості. «Дім Ґуччі» – це не просто історія про моду, а глибока палітра роздумів про творчість, сімейні цінності та вплив на культуру.
Ця розповідь перенесе вас у захопливу подорож світом моди і креативності, розкриє перед читачем таємниці визнаного модного будинку. Показуючи ключові моменти в історії Ґуччі та їхній вплив на галузь, книжка створює враження, наче ви самі стаєте учасником цього шляху!
Дивіться також цікаве Haute couture:
ЖИВІ КАРТИНИ
Айріс ван Херперн знов перевертає наше уявлення про моду. У неї моделі демонструють сукні не на подіумі, а в рамах на стіні, як живі інсталяції! Неймовірне видовище!
Ну, і сукні неймовірні теж, як завжди у Iris van Herpen.
ЯКБИ Я ЖИЛА В ІДЕАЛЬНОМУ СВІТІ
там не було б війни, цілий рік було б літо, поруч було б тепле море і я б щодня поєднувала зелений чи бірюзовий з бузковим і краплинкою лимонного.
Не обов'язково, щоб все це було від Ralph Lauren, як на цьому відео. Хоча в нього теж гарно вийшло, чи не так?
ЖІНКА-КВІТКА
Китайський дизайнер Cheney Chan створює магічні сукні-квіти. Цю білу калу демонструвала модель Коко Роша на Канському кінофестивалі. Подивіться, яка в кропітка праця вкладена і яка краса вийшла!

Немає коментарів:

Дописати коментар