неділя, 11 серпня 2024 р.

Представник сучасної української постмодерної літератури – Любко Дереш


Загадковий, яскравий і талановитий прозаїк, есеїст, сценарист, лектор, куратор, розробник інноваційних підходів у творчості , представник сучасної української постмодерної літератури – Любко Дереш 10 серпня святкує ювілей.

Критики називають його письменником-вундеркіндом і феноменом сучасної української  літератури. Його творчість про покоління, яке не знайоме з епохою СРСР, яке демонструє вільний від вражень радянського минулого погляд.

Він – уродженець міста Лева, має декілька не пов`язаних із літературою спеціальностей: «хімія та біологія», «організатор психотехнічних процедур і розробник психотехнік», «інструкторська та розробницька діяльність»; полюбляє проводити різноформатні тренінги та семінари, до того ж є магістром економіки. У шістнадцять дебютував романом «Культ», який викликав зацікавленість та літературну довіру читачів і одночасно багато питань критики до молодого автора. Через три роки «Культ» було перекладено німецькою, французькою, італійською та польською.

Зважаючи на молодість, своєрідні сюжети, увагу до містицизму та особливу манеру викладу, книги, що виходили з-під його пера, захоплювали переважно  тінейджерів. Дорослішаючи, Любко Дереш у твори почав додавати більше філософських та злободенних елементів, завдяки чому привернув увагу старших читачів. Його твори – це суміш містики, фентезі та неформальної молодіжної субкультури. Дереш уміє інтригувати, провокувати, створювати нову реальність, де вигадане тонко переплітається з дійсним. А ще порушує проблеми, на які не завжди можна знайти однозначні відповіді.

Познайомитися з творчим доробком письменника ви можете в бібліотеці #5.

Тримаємо стрій! Читаємо і перемагаємо.

Немає коментарів:

Дописати коментар