пʼятницю, 8 жовтня 2021 р.

Осіння симфонія майстрів пензля


Щороку у другу неділю жовтня майстри пензля відзначають День художника України. У 2021 році вони будуть приймати привітання 10 жовтня.

Живопис завжди був особливим предметом мистецтва. Умілі руки  митців тонко відчувають швидкоплинний рух пензля, густоту і насиченість фарб. За допомогою своїх робіт  вони передають внутрішні переживання, красу  навколишнього світу, намагаються достукатися до людей, несучи їм свої ідеї.


Історія українського живопису дуже багата. Безліч художників України в своїй творчості досягли світового визнання. Вони є майстрами графіки, пластики, абстракції, проявляючи себе у різних напрямках цього мистецтва


Ось декілька цікавих фактів про відомих українських художників,

*Після виставки картин Марії Примаченко в Парижі Пабло Пікассо сказав, що, якби вона жила у Франції, то однозначно була б відомішою за нього.

*Катерина Білокур робила пензлики з котячої шерсті і користувалася ними навіть тоді, коли вже була Народною художницею України і мала всі професійні засоби для малювання.

*Всесвітньовідомий американський митець Енді Воргол, автор знаменитого «Диптиху Мерілін», мав українське походження. Його ім’я при народженні – Андрій Варгола.

*Художник Іван Марчук увійшов до міжнародного рейтингу «100 геніїв сучасності» у 2007 р., який склали у Британії. У цьому списку він став єдиним українцем

Щиро вітаємо усіх причетних з Днем художника! Бажаємо , щоб   фарби були яскравими не тільки на полотні, але і в реальному житті!





Немає коментарів:

Дописати коментар