пʼятницю, 29 жовтня 2021 р.

Музичне свято цього тижня


28 жовтня члени клубу «Гармонія»АП мали нагоду відвідати виставку картин і разом з клубом «Золота осінь»АП побувати на заході «Музичне свято», що присвячене 210-й річниці від дня народження Ференца Ліста(1811-1886). Ференц Ліст видатний угорський композитор, піаніст та диригент, один з найвидатніших представників музичного романтизму.

Ліст був геніальним та віртуозним виконавцем, знаним по всій Європі. Завдяки своїм феноменальним здібностям, він організовував видовищні концерти. На сьогодні Ференца Ліста вважають одним із неперевершених піаністів в історії музики.
Ференц протягом довгого періоду гастролював Європою, підкорює Париж та був частим гостем українських міст: Київ, Львів, Чернівці, Одеса, Миколаїв, Єлисаветград та ін. Публіка в захваті від талановитого віртуоза і вплив фортепіанного стилю Ліста на світове мистецтво відчутний до сьогодення.
Про життя та творчість Ференца Ліста учасникам Академії пенсіонерів «Золота осінь» та «Гармонія» розповідала Храбуст Інна. Крім цього академісти із задоволенням переглянули документальний фільм «Ференц Ліст. Кохання дароване зірками» та прослухали музичні твори автора.
На завершення, координатор клубу «Гармонія», Максюта Таскіра, на прохання Академістів розповіла про свою участь в ШОУ «Супербабуся» і заспівала одну з пісень.






Володимир Максюта

Немає коментарів:

Дописати коментар