пʼятницю, 22 жовтня 2021 р.

Створіть собі настрій з гарною музикою!


21 жовтня в читальній залі бібліотеки №8 відбулася пісенно-музична імпреза «Створіть собі настрій з гарною музикою!». Музичне свято присвячене 210-й річниці від дня народження Ференца Ліста(1811-1886), видатного угорського композитора, піаніста та диригента, одного з найвидатніших представників музичного романтизму.

Ліст був геніальним та віртуозним виконавцем, знаним по всій Європі. Завдяки своїм феноменальним здібностям, він організовував видовищні концерти. На сьогодні Ференца Ліста вважають одним із неперевершених піаністів в історії музики.

Ференц протягом довгого періоду гастролював  Європою, підкорює Париж та був частим гостем українських міст: Київ, Львів, Чернівці, Одеса, Миколаїв, Єлисаветград та ін. Публіка в захваті від талановитого віртуоза і вплив фортепіанного стилю Ліста на світове мистецтво відчутний до сьогодення.

Про життя та творчість Ференца Ліста учасникам Академії пенсіонерів «Золота осінь» розповідала завідувачка бібліотекою Світлана Хмільова. Крім цього академісти із задоволенням переглянули документальний фільм «Ференц Ліст. Кохання дароване зірками» та прослухали музичні твори автора.

Сьогодні був ще один чудовий привід поздоровити один одного, адже Академія пенсіонерів нещодавно відсвяткувала 10-літний ювілей. З цією приємною подією всіх присутніх привітала координатор клубу Любов Жаркова і подякувала працівникам бібліотеки за плідну співпрацю упродовж 10-ти років. А на завершення зустрічі самодіяльний ансамбль «Золота осінь» подарував «віночок» з українських пісень.


 

С. Хмільова                                                                                         

Немає коментарів:

Дописати коментар