понеділок, 18 жовтня 2021 р.

ПротиДія насильству: Європейський день боротьби з торгівлею людьми


Щороку 18 жовтня в Європі відзначається День боротьби з торгівлею людьми.  
Його ціль - привернення уваги до насильницької експлуатаціїї: усиновлення (удочеріння) у комерційних цілях, використання в порнобізнесі, використання у військових конфліктах, залучення до злочинної діяльності, трансплантація чи насильницьке донорство, примус до заняття проституцією, рабство і ситуації, подібні до рабства, примусова праця, залучення в боргову кабалу, їх попередження та протидія цим ганебними явищам.

За оціночними даними Представництва МОМ в Україні за час незалежності 230 тис. українців постраждали від торгівлі людьми. Українці потрапляють в тенета цього злочину не лише в Україні, але й у Польщі, інших країнах Європи, Туреччині, США, країнах Центральної Азії та Близького Сходу.

Вважається, що потрапляють у ситуацію, яка загрожує втратою свободи і небезпекою для здоров'я чи життя найчастіше люди, що їдуть працювати за кордон. Перед виїздом за кордон на роботу, дізнайтесь які права ви маєте в країні перебування, звернувшись за консультацією в департамент консульської служби міністерства закордонних справ.

Придбайте ще один мобільний телефон і картку та заховайте серед речей. Якщо Вас будуть утримувати, Ви зможете зв’язатись з рідними додатковим телефоном.

Переконайтесь, що договір на роботу абсолютно зрозумілий і перекладений коректно.

Перевірте усі умови працевлаштування: контракт не має містити розмитих формулювань на кшталт “та інші види робіт”, “на вимогу роботодавця” та ін.

Не погоджуйтесь на нелегальну роботу. А також не надавайте підроблені документи чи неправдиву інформацію при оформленні візи.

У разі небезпеки телефонуйте в Посольство України та місцеві екстрені служби допомоги, навіть якщо ви перебуваєте в країні незаконно.

Немає коментарів:

Дописати коментар