середа, 10 липня 2024 р.

І знову розмова про калинову

Вивчаємо, удосконалюємо, пізнаємо, дискутуємо, аналізуємо та смакуємо українською мовою на засіданнях україномовного розмовного клубу «Світлиця слова» в бібліотеці№5.

Друзі, ви ж мабуть всі знаєте, а можливо призабули, що українська мова вирізняється на тлі східнослов’янських мов милозвучністю, унікальними словами та правилами. Наша «калинова» офіційно визнана однією з найкрасивіших: вона посідає друге місце у світі за мелодійністю (після італійської) й третє за красою лексики (після французької та перської).
А ви знаєте скільки слів налічує українська мова!? Відповідно до даних Національної Академії Наук України, сучасна українська мова містить приблизно 256 тисяч слів.
Коли ж зародилася українська мова.Точно сказати складно, але відомо, що вона однозначно виникла раніше за російську, німецьку, турецьку тощо. За даними вченого Василя Кобилюха, українська сформувалася ще в Х-IV тисячоліттях до нашої ери й походить із санскриту.
Тож бібліотека №5 запрошує всіх охочих до вивчення, пізнання та удосконалення української мови. В фонді книгозбірні є гарні книги, що стають в нагоді при вивченні мови.
Наша адреса – проспект Незалежності, 55, засідання відбуваються щосереди.

Немає коментарів:

Дописати коментар