середа, 17 липня 2024 р.

Унікальне видання у фонді бібліотеки№5

Бібліотека#5 взяла участь у дослідженні, ініційованому  #Жива сучасна бібліотека - БФ Бібліотечна країна разом з #QIRI'MYOUNG і #Національний Корпус Кримськотатарської Мови щодо наявності та доступності кримськотатарських матеріалів (словників, книг, періодики тощо) у бібліотеках України.

Мета проєкту – створення першого відкритого онлайн-сервісу кримськотатарської мови, який об'єднає цифрові копії словників та інших лінгвістичних ресурсів.

Це сприятиме збереженню та популяризації кримськотатарської мови, яка перебуває під загрозою зникнення, а також зробить її доступнішою для дослідників, студентів та всіх зацікавлених.

У фонді нашої бібліотеки є унікальне видання:

75(477=512.19)

К82

Кримськотатарські художники. Кінець ХІХ - початок ХХІ століття : Живопис, графіка, сульптура [Образотворчий матеріал] / авт.-уклад. Ісмет Заатов. — Сімферополь : Кримнавчпеддержвидав, 2008. — 207с. : іл. — Кримськотат., укр., англ. та рос. мовами.

ISBN 966-354-191-4

 Дана книга-альбом є першим виданням такого роду про кримськотатарське образотворче мистецтво. В ній представлена творчість кримськотатарських художників - живопис, графіка і скульптура.

Для більш детального ознайомлення з матеріалами книги чекаємо на вас у бібліотеці №5

#QIRIMYoung #КримськотатарськаМова #ЗбережемоКультуру #ОнлайнСервіс #Дослідження#бібліографічна_закладка5

Немає коментарів:

Дописати коментар