пʼятницю, 3 березня 2023 р.

Хіт-парад книжкових новинок


Ми витримали мабуть найскладнішу зиму в історії нашої незалежної України. Та нарешті і до нас прийшла довгоочікувана весна, а з нею і найцікавіші новинки літератури, адже кожна нова книга в бібліотеці – це завжди подія , здатна принести ні з чим незрівнянне задоволення, бо має неповторний запах, приємна на дотик, таємнича за змістом .

3 березня в усіх країнах відзначається Всесвітній день письменника – професійне свято літераторів. Саме в цей день в бібліотеці-філії №5 пройшов День нової книги: «Обличчя української та зарубіжної книги.
Усіх , хто не уявляє своє життя без книги та читання і слідкує за новодруками запросили на літературну дегустацію.Присутніх очікувала сучасна література, твори епатажних і традиційних, українських і зарубіжних письменників, знамениті бестселери, книжки, що недавно були екранізовані. Відвідувачі познайомилися з новинками, які відповідають найвибагливішим смакам, відкрили для себе імена письменників, що недавно недавно дебютували. Представлені видання різні за жанрами, тож кожному читачеві знайшлася книга за його вподобаннями.
На книжковій виставці «Хіт-парад книжкових новинок», були презентовані новодруки українських авторів: Ірен. Роздобудько «Неймовірна. Ода до радості», Оксани Кір’ян «На роздоріжжі долі»,СвітланиТалан «Душа Ніколь», Любка Дереша «Там де вітер». Зарубіжні трилери були представлені такими авторами , як Колін Гувер «Веріті», Аманди Лі Коу «Світло далекої зірки», Джулії Крауч «Коханка її чоловіка», Тесс Геррітсен «Дівчина, яка мовчить» та багатьма іншими .
Особливу цікавість у відвідувачів викликали книги-переможці літературних конкурсів ; «Танці з кістками. Медичний трилер» від Андрія Сем'янківа, відомого у соцмережах як MED Goblin, яка стала переможцем премії «Книга року BBC-2022» та «Найдовша подорож» О. Забужко(номінація «Українська проза/есеїстика») і «Вифлеєм» Володимира Лиса (номінація «Красне письменство»), які стали переможцями Всеукраїнського рейтингу «Книжка року»-2022.
Всі видання, запропоновані для перегляду змусили задуматись про світ, у якому ми живемо, і про те, що потрібно в ньому змінити і як віднайти ту книгу, яка розрадить у потоці новин.
Тож, якщо вам хочеться завжди почуватись добре, підвищити рівень інтелекту, покращити пам’ять та розвинути гнучкість мислення, знайдіть час для читання – саме воно сприяє цьому.. Зважаючи на сьогоднішні непрості реаліії в яких ми живемо - це не тільки прекрасний спосіб проведення дозвілля, а й відмінний інструмент для підтримки фізичного і психічного здоров’я.
Нові книжки, чекають на Вас!
Читайте, не сумуйте, самовдосконалюйтесь і, звісно ж, – бережіть себе та близьких!
Тетяна Ямінська




Немає коментарів:

Дописати коментар