вівторок, 3 серпня 2021 р.

Кавуновий фреш


Сьогодні, в День кавуна пропонуємо вам підбірку «Кавуновий фреш», яка точно підкаже що ще треба встигнути прочитати цього літа, адже виявляється, ці книги були спеціально написані для того, щоб насолоджуватися ними влітку.

«Літня книжка» Туве Янсон 

Авторка «Літньої книжки» – талановита «мама мумі-тролів». Це історія дівчинки, яка в оточенні природи, на прекрасному острові, проводить незабутні літні дні. В буденних розмовах Софії з бабусею можна відшукати чимало мудрості та філософії. 

«Кульбабове вино» Рей Бредбері

Роман наповнений запахами, кольорами та смаками. Кульбабове вино - це літо і спогади про дитинство, закупорені у пляшці.

«Бабине літо» Марк Лівін

Це тепла і добра книга про непросту історію дорослішання. В ній багато відкриттів, запитань, відповідей та роздумів. 

«В дорозі» Джек Керуак

Мандрувати літом – особливе задоволення і, напевно, немає роману, що надихає на подорожі більше, аніж «У дорозі» Джека Керуака.

«Пригоди Тома Сойєра» Марк Твен

За кілька місяців Том встигає і закохатися, і стати свідком злочину, і знайти справжній скарб. Отож, читати точно не буде нудно!

«На острові Сальткрока» Астрід Ліндгрен

Разом з трьома синами та донькою дивакуватий письменник їде відпочивати на острів у Балтійському морі. Колоритні пригоди, один день неймовірніший за інший, незвичні сусіди і літня атмосфера, яку вам захочеться відчути не тільки у сонячний день, а й згадати у зимовий вечір.

«Літо в селі» Зіна Cурова

Розповідь від імені 11-річного хлопчика про його літо в селі, друзів, природу, людей навколо, пригоди та розваги. «Літо в селі» підкине чимало відповідей на питання – Чим же зайнятися влітку?

«Літо пахне сіллю» Наталя Євдокимова

Вісім оповідань та одна повість про море, літо, любов, дружбу, радість… та всі ті події, які перетворюються потім у найдорожчі спогади.

«Літо Марі-Лу» Стефан Каста

Атмосферна книга про підліткову любов; про літо, яке Адам і Марі-Лу проводять разом, дізнаючись чимало не тільки один про одного, а й про себе.Роман куди глибший, аніж може здатися на перший погляд. 

«Сон літньої ночі» Вільям Шекспір

Одна з найбільш популярних, поетичних та романтичних комедій класика. Твір, в якому Вільям Шекспір, використав не тільки мотиви античної міфології, а й англійський фольклор.

Події п’єси відбуваються в Афінах. Сюжет розгортається навколо весілля Тезея та Іпполіти. Більш конфліктною і драматичною є друга сюжетна лінія – історії Деметрія і Гелени, Лізандра і Гермії. Проблема батьків і дітей, вибору та почуттів – основні теми «Сну літньої ночі».

«Лісова пісня» Леся Українка

Неймовірна драма-феєрія, яку Леся Українка написала у 1911 році. «Мені здається, що я просто згадала наші ліси та затужила за ними. А то ще я й здавна тую Мавку «в умі держала»…» – розповідає письменниця в одному з листів. Тест повною мірою відображає характерну для українців міфологічність світосприйняття.

Дякуємо джерелу – блогу yakaboo


Немає коментарів:

Дописати коментар