пʼятницю, 30 квітня 2021 р.

Викинь мотлох із життя!

«Викинь мотлох із життя!» Марі Кондо  - неймовірна книга про прибирання, яке змінить вас назавжди. Так заявляє авторка і не дарма. Поглянути на прибирання як на веселий процес. Отримати кілька цінних уроків як правильно складати ті чи інші речі, а головне – як їх викидати без почуття провини.

Невеличкий анонс – виявляється, слід задуматися про відпочинок своїх речей, їх провітрюваність. Ось хоч би шкарпетки – не зв’язуйте їх у жодному разі, не засовуйте один в інший  - це розтягує їх резинки і псує еластичність; не залишайте сумку напхану речами чи на підлозі. Усе повинне мати своє місце.

Не змушуйте близьких зберігати те, на що ви вже не хочете дивитися, супроводжуючи «дарування» словами «якщо ти не візьмеш, мені  доведеться викинути».

До речі, про подарунки – не варто зберігати те, що вам не підійшло за смаком чи за стилем. Почуттю провини тут немає місця, адже подарунок виконав свою функцію – він порадував дарувальника і приніс позитивні емоції Вам. А ось ще одна новина - виявляється, можна не тримати постіль для гостей, адже завжди знайдеться чистий комплект змінної постільної білизни. А що так можна було?!

Та найнесподіваніші думки авторки пов’язані з фотографіями та книгами. Виявляється, навіть вони піддаються сортуванню і (о Боже мій!) викиданню. Ми вам, звісно, не радимо таких кардинальних дій, адже зараз є безліч бібліотек, коворкінгових центрів, де радо приймають книги або влаштовують буккросінг. Але новизна  в тому, що треба залишати лише те, що викликає задоволення – і в цьому основа методу КонМарі.

Радимо книгу – написана з легким гумором, вона забезпечить вам чудовий настрій та натхнення на прибирання, сортування і зміни в житті в необмежених масштабах.

Немає коментарів:

Дописати коментар