понеділок, 19 квітня 2021 р.

Найкрасивіші місця планети

Найдивовижніші місця світу можна знайти і в популярних місцях відпочинку, головне – знати, куди і коли дивитися. Сьогодні ми здійснимо віртуальну мандрівку незвичайними і неймовірно красивими місцями нашої планети. Тож, почнемо!

1. Памуккале, Туреччина

Памуккале – це ряд термальних джерел, що химерним чином викарбували «східці» в білосніжному вапняковому схилі. Сьогодні сюди приїздять не лише туристи, які бажають подивитися на диво природи, але і ті, чиєю метою є оздоровлення. Серед відкритих для купання однією з найбільш популярних є «Басейн Клеопатри».


2. Печери Вайтомо, Австралія

Печери Вайтомо в новозеландському регіоні Уаикато дуже незвичайні та цікаві: тут можна спостерігати хитромудрі вапнякові і химерні нарости та ходи, створені багато століть тому. Складається враження, ніби потрапив до печери дракона, полум’я з пащі якого ніби-то розтопило ці дивовижні поверхні.



3. Озеро Ретба, Сенегал

Вирушаючи в Сенегал, варто розуміти, що яскравих пам'яток там настільки багато, що відвідати всі за раз навряд чи вдасться. Але що безперечно варто вашої уваги, так це загадкове «рожеве озеро» — Ретба. Виглядає воно просто як картинка з дитячої книжки — білосніжні береги і рожева вода. Такому незвичайному забарвленню озеро завлячує найдавнішим ціанобактеріям, що мешкають в солоному озері. Озеро розташоване всього в 30 км від місцевої столиці Дакара. 



4. Драконові дерева на острові Сокотра, Ємен

А причиною фентазійної назви цих дерев є виділяється сік яскраво-червоного кольору. Зробивши надріз в корі, можна побачити, як Драконове дерево починає «кровоточити». Раніше таких дерев (деколи тисячолітніх) було досить-таки багато на Канарських островах, але внаслідок активного збору цінної червоної смоли їх кількість значно зменшилася. Подивитися на невеликий гай драконових дерев все ще можна в Ємені.

5. Печера Шондонг, В'єтнам

Розташована у в'єтнамській провінції Куангбінь, печера Шондонг вважається найбільшою в світі. Тут можна побачити проходи висотою до 200 метрів і шириною до 150 метрів. Крім того, мандрівники залишаються в захваті від підземної річки, а також рослин під отворами в склепінні печери, через які всередину пробивається сонячне світло. Щоб подивитися на печеру, вирушайте в Національний парк Фонгня-Кебанг.


6. Солончак Уюні, Болівія

Перераховуючи самі незвичайні місця в світі, не можна не згадати про Салар-де-Уюні. Природна перлина Болівії, Уюні — солончак, тобто висохле солоне озеро. Справжнім дивом природи воно стає в сезон дощів. Покриваючись тонким шаром води, солона поверхня перетворюється на найбільше природне дзеркало в світі. У погожий день у цьому «дзеркалі» відображається ясне болівійське небо — ідеальний фон для фото. Місцеві жителі стверджують, що найкращим часом для відвідування солончаку є лютий, але восени і навесні тут також дуже красиво.



7. Світиться вода на Мальдівах

На Мальдівах унікальне «зоряне небо» з'являється прямо в океані! Відбувається це завдяки люмінесцуючому планктону, населяючому води біля острова Ваадху. Зазвичай він починає світитися в певні стресові моменти, наприклад, під час прибою і, звичайно ж, вночі. Але врахуйте, що від купання в цей час краще утриматися, оскільки фітопланктон може виділяти отруйні речовини.

8. Різнокольорові дюни в парку Лассен, США

А це різнобарвне геологічне формування вже давно заслужило славу неземного. Дюни розташовані у конуса стародавнього сплячого вулкана на території національного парку Лассен. Їхнє незвичайне забарвлення з'явилося з-за окислення попелу, що потрапляв на потоки лави під час виверження.


9. Дорога гігантів, Ірландія

Ця ірландська пам'ятка також з'явилася з-за вулканічного втручання. Завдяки виверженню, яка сталася багато століть назад, тут з'явилися 40 000 базальтових колон, що йдуть в море ніби сходи для справжнього велетня.

Від цих дивовижних місць перехоплює дух! І сподіваємось, що кожен з вас зможе подарувати собі казку – подорож в омріяну частинку планети. А якщо поки такої змоги немає – не втрачайте часу, беріть наплічник і вирушайте в подорож незвичайними місцями України, області чи хоча б міста і будете приємно здивовані!

Джерело: https://tripmydream.ua/media/podborki/

Немає коментарів:

Дописати коментар