пʼятницю, 19 березня 2021 р.

Екологічна культура на часі

У всьому світі 20 березня прийнято відзначати свято під назвою День Землі.Засноване американцем Джоном Мортоном у далекому 1840 році, воно є популярним і сьогодні. Цього дня проводять конференції про природу, екологічні виставки, суботники, озеленюють вулиці. У читальній залі бібліотеки №8 з такої нагоди оформлена тематична викладка літератури «Як почуваєшся, Земле?» Книги, довідкова література, статті з періодики, яскраві ілюстрації з фондів бібліотеки промовисто говорять про красу і багатство рідної землі та необхідність оберігати ї. А інсталяція за мотивами «Лісової пісні» Лесі Українки нагадує, що на самому початку ХХ століття письменниця у своїй найвідомішій драмі - феєрії зробила предметом розмислів, поміж іншого, глибинні проблеми зв’язку людини з довкіллям. Недарма, Мавку часом називають "екологічним сумлінням" нашої землі..

Кожен для себе повинен знайти шляхи, для покращання навколишнього середовища. Можливо, хтось прибере сміття у своєму дворі, а дехто просто не залишить слідів свого перебування на природі. Але разом ми можемо  зробимо наше довкілля кращим, і надалі не забуватимемо про його охорону.

Емоційний відеокліп українського гурту «Антитіла», основним посилом якого є : світ крихкий, і в будь-який момент може статися непоправне, тому треба оберігати наш спільний дім- планету Земля.




 

Немає коментарів:

Дописати коментар