четвер, 9 липня 2020 р.

Його величність #Шоколад

За що ми любимо шоколад? Мабуть, за те, що допомагає нам відпочивати і розслаблятися, піднімає настрій і тонізує, живить і лікує, дарує красу і розпалює пристрасть, робить щасливими і омолоджує. І нарешті – він просто дуже смачний! 11 липня знову  настане Всесвітній день шоколаду.Тож, з нагоди «смачного» свята пропонуємо  книжково-шоколадне меню. Замовлення приймаються у бібліотеці8.





Джоан Гарріс. «Шоколад»
У маленькому французькому містечку- карнавал. І саме в цей час у ньому з`являються дві дивні особи - доросла й дитина. Віана Роше та її дочка Анук приїхали, щоб подарувати мешканцям міста небачену досі розкіш -цукерню. Місцевий священик обурений і ставить парафіян перед вибором — церква або шоколад. Якби ж цукерки й шоколадки жінки, чиє волосся пахне вітрами далеких країв, не були такими смачними! Якби вона не вміла вгадувати, чого саме потребує кожен, хто заходить до її крамнички! Тоді у цьому містечку не сталося б стільки драматичних подій... Відкрийте для себе рецепти щастя від Джоан Гарріс. Пориньте у світ шоколадної магії, і ви зрозумієте, що навіть за допомогою солодощів можна змінити життя - звісно, якщо ви маєте добре серце та гарні наміри.


Надійка Гербіш. «Теплі історії до шоколаду»

Ця книжка - збірник добрих, теплих, шоколадних, цілющих слів. Тут містяться історії про різних людей, життя, любов, слова, дружбу, суток, пошуки, усміх, подорожі, домашню випічку, міста, кутові будинки, про велосипеди, кіно й картини, про музику, лікарні, студентів, книжки, про неосвітлені вулиці й старі листи, маленькі дрібниці й великі зміни. Тепла книга. Такі добрі і світлі книги зцілюють і відганяють темряву у душі. Надихають жити, і показують життя у тих яскравих барвах в якому воно може бути. 







Роальд Дал. «Чарлі і шоколадна фабрика»
Чому діти всього світу люблять книжки Роальда Дала? Завдяки неймовірному польоту фантазії та дуже симпатичним персонажам. Казкова повість «Чарлі і шоколадна фабрика» -не виняток. Її чарівний світ міниться барвами й змінює форми, наче шоколад, що плавиться у великому казані. Дія повісті відбувається на чудернацькій фабриці, де виготовляють вигадані солодощі, — і, здається, від сторінок книжки аж линуть неймовірні пахощі. На доброго і щирого хлопця Чарлі за воротами колись замкнутої від усього світу фабрики, якою заправляє дивакуватий власник Віллі Вонка, чекають дивовижні пригоди. Чарлі потрапить туди не сам, а в товаристві інших дітлахів: примхливої Веруки, захопленого іграми Майка, затятої Віолетти й охочого до ласощів Августа. Але чи всі зможуть пройти крізь випробування? Читачеві неодмінно закортить про це довідатися.







Лора Флоранд. « Француженки не крадуть шоколад»

Ця книга розповідає про захоплюючі і запаморочливі пригоди американки Кейд Корі, яка обов’язково повинна дізнатися про всі таємниці майстерності відомого паризького шоколадника Сільвана Маркіза. Не все буде відбуватися чесним шляхом, але, безумовно, буде весело і романтично.






«Шоколадні вірші про кохання»

«Шоколадні вірші про кохання» – талісман для закоханих. До книги  увійшли вірші поетів кількох поколінь – поруч із текстами Віктора Неборака і Тараса Федюка вірші Маріанни Кіяновської, Галини Крук, Мар’яни Савки, Дмитра Лазуткіна і молодших – Романа Рудюка, Ірини Шувалової та зовсім молодих – Марусі Весни, Соломії Савки. Загалом – 17 авторів.Насправді, дуже мімімішна книжка. Вірші наповнені чуттевістю, яка одразу передається читачеві. Корольові малюнки підкреслюють почуття та легкість, що передають автори у своїх творах. Все дуже солодке і різнобарвне, дає можливість зануритися в атмосферу ніжності та затишку, атмосферу, якої іноді так невистачає в галасливому світі :)



Йоанна Ягелло. « Шоколад із чилі»

Вам доводилося куштувати шоколад із чилі, де солодкий смак поєднується з гіркотою? Саме його нагадує життя 17-річної Лінки, яка щойно вступила до омріяного ліцею. Вона відшукала давно втрачену сестру й нарешті розібралася у своїх почуттях до Адріана. Здається, перед нею чудове майбутнє. Проте не все так рожево. На навчання Лінці доведеться заробляти, мама не в стані сплатити за дорогий приватний ліцей, стосунки із сестрою теж не завжди ідеальні. Крім того, коханий їде навчатися до Лондона, а це означає кількамісячну розлуку. Лінка живе в очікування Різдва, бо тоді Адріан має приїхати до Польщі. Проте на неї чекає неприємний сюрприз. Що ж, може, кохання не завжди мусить бути солодким, як молочний шоколад? Може, воно нагадує шоколад із чилі? 




Радимо прочитати також цікавинки з періодичних видань

Сидоренко В. Шлях шоколаду/Віктор Сидоренко // Міжнародний туризм. - 2020.-С.86-91.
Гіркувато-солодкий і ароматний продукт за три тисячоліття свого існування встиг побувати «пивом», афродизіаком і напоєм аристократів. У наш час це інгредієнт високої кухні, частина велнес-культури і тема турмаршрутів…








Полякова Р.Счастье есть: ассорти для героя ∕ Регина Полякова  ∕∕ Вокруг света. – 2020. - №2. – С.64-75

Життя як коробка шоколадних цукерок: ніколи не знаєш, що трапиться попадеться. На відміну від мудрої мами Фореста Гампа, бельгійці знають, тому що в кожній коробці бельгійських цукерок таїться еталон народного щастя.. Кореспондент «Вокруг света» також до нього долучилася,пройшовши великий  шоколадний квест  Бельгією.







Прекрасна шоколадниця з одноіменної картини бельгійського художника Жана-Етьєн Ліотара допоможе вам розкрити таємниці шоколадних традицій Європи...











... а популярний шлягер - підніме настрій







2 коментарі: