четвер, 16 липня 2020 р.

Під крилами янголів. Євген Положій "Потяг"

Євген Положій — український письменник та журналіст.  Автор багатьох книг, серед яких відомі широкому загалу «Іловайськ», «Дядечко на ім’я Бог» та «П’ять секунд. П’ять днів» та «Потяг», про який, власне, і йтиме далі мова. 
Для початку тут варто згадати ім’я Макса Бондоренка, яке кілька років тому знав чи не кожен журналіст. Саме Мах BonDorenko у часи Кучми вільно говорив у книзі «Обрати янгола» про вибори: як вони відбуваються, як можуть впливати на людей та їхні долі...
Це ім’я вимовляли мало не пошепки, як про нібито забороненого письменника… Через деякий час говорили, що немає такого автора, він — вигаданий.
Пізніше громадськість дізналася: Мах BonDorenko справді вигадка, і вигадка сумського письменника та журналіста, головного редактора газети «Панорама» Євгена Положія, Пізніше «Обрати ангела» було перевидано підназвою «Потяг».
Якщо шлюби вершаться на небесах, то вибори — в ночі біля урн. Головний редактор провінційної газети сповідується у купе потягу, який мчить крізь темряву в невідомому напрямку, двом янголам — своїм небесним батькам. Йому вже нічого приховувати, бо, не виключено, це його остання подорож. Правдива і смілива книжка про українські реалії, про людину, яка народилася не в той час і не в тому місці...
У книгу також включено дев’ять нових оповідань.  Особливо хочеться відзначити  «Дівчина-Квіточка та Чарівник». Казочка. Тут автор ще раз підкреслює, лише  у  створеному власноруч світі можна зазнати щастя, а за його межами починається життя, в якому неминуче чатує погибель.

Немає коментарів:

Дописати коментар