неділю, 21 травня 2023 р.

Трагічна пам'ять українського народу

День пам'яті жертв політичних репресій — щорічний національний пам'ятний день в Україні, що припадає на третю неділю травня. Відзначається згідно з Указом Президента від 21 травня 2007 року з метою вшанування пам’яті жертв політичних репресій комуністичного режиму.

Кількість жертв політичних репресій в Україні досі неможливо підрахувати. Десятки тисяч людей було розстріляно, сотні тисяч пройшли в’язниці, заслання, табори, примусове  психіатричне лікування. Терору і репресіям були піддані усі верстви українського населення: від наукової та творчої інтелігенції до селян.

Цьогорічне вшанування проводиться в час відкритого військового вторгнення Російської Федерації в нашу країну, яке наочно показало, що путінська Росія потворно наслідує усі ганебні методи політичних репресій часів комуністичного тоталітарного режиму, фактично вчиняючи геноцид Українського народу в XXI столітті на українських землях.

Український народ ціною життя тисяч патріотів сьогодні відстоює шанс на своє мирне майбутнє та майбутнє Європи, і тих, які постраждали і продовжують зазнавати страждань від тоталітарних режимів, зокрема кремлівського. Ми вистоїмо і дамо відсіч агресору. Усі українські землі буде визволено! А суворі реалії не зламають національного стрижня країни.




Немає коментарів:

Дописати коментар