четвер, 25 лютого 2021 р.

Її життя - сонячний промінь

 

Напровесні, коли ще лежать сніги, але в чистому небі вже миготять вогники зірок,  народилася геніальна і мудра, красива і ніжна донька України, її поетична душа Леся Українка. 25 лютого, у День її народження, у бібліотеці №8 пройшов День інформації «Благословенне слово, що гартує!», присвячений 150- річному ювілею письменниці. Бібліотечні фахівці подарували користувачам незабутні миті спілкування з прекрасним, дали можливість поринути у царство її правдивого і цілісного , сильного і ласкавого, доброго і мужнього слова.

Усі бажаючі мали можливість погортати книги, газетно-журнальні часописи, переглянути  яскраві ілюстрації , що були представлені на книжковій виставці «Леся Українка – квіткова душа України». Тішили око і цікаві інсталяції, кожна з яких символізувала певні віхи життя і грані творчості  Лесі Українки. Адже вона – донька фантазії, зеленокоса Мавка, бояриня,  віща Кассандра.У канву заходу гармонійно вплелася розповідь про розмаїте життя геніальної українки. Що вона любила, з чого сміялася й сумувала, про що писала листи рідним, з ким дружила? Про все це йшла мова у літературному лекторії «Її життя – сонячний промінь», який знайомив із стежинами  Лесиної долі та був щедро змережений її незабутніми поезіями  і ніжними мелодіями сопілки.Цього дня бібліотекарі разом з читачами не забули «заглянути» і до літературної скрині знаної  поетеси.Усі разом пригадали  улюблені вірші та  висловловили своє захоплення її неймовірним талантом у творчій, чуттєвій манері.Інтерес та пожвавлення викликала вікторина «Чи знаєте ви «Лісову пісню?»  Відповідаючи на запитання, поціновувачі її творчості дізналися заодно, що найвідомішому творінню Лесі Українки, виповнюється 110 років з часу написання. 

Під час Дня інформації користувачі бібліотеки вкотре переконалися, що літературна спадщина Лесі Українки - це невичерпне джерело краси і незламності духу .Тож, серед її багатогранної творчості кожен знайшов щось  близьке своєму серцю.

                                                                                                                  Наталя Семененко



                                                                                                                        






Немає коментарів:

Дописати коментар