вівторок, 7 квітня 2020 р.

Феміністки не носять рожевого



Це слово має смачно-епатажний префікс фе- та упереджено-банальний суфікс –ізм. І лякає багатьох своєю непередбачуваністю . А як ви ставитеся до фемінізму?? Чи можна бути феміністкою – і водночас фарбувати губи, виходити заміж, готувати недільні сніданки для сім’ї і носити рожеве?.   Для  тих, хто досі не може дати відповіді на такі запитання, ідеально пасує книжка Скарлетт Кертіс «Феміністки не носять рожевого та інші вигадки».
Це збірка есеїв видатних жінок (акторок, співачок, активісток, письменниць, блогерок, дизайнерок), серед яких Кіра Найтлі, Сірша Ронан, Гелен Філдінґ, Емма Вотсон, Джемма Артертон, Скарлетт Кертіс. Добірка зворушливих, потужних, смішних, бентежних історій розповідає, як це бути жінкою у світі, переповненому стереотипів і розвіює чимало міфів та вигадок про фемінізм і відкриваєє очі не речі, про які ви, можливо, досі не задумувалися. Книжка є досить легкою у читанні. Досить зрозумілою та приємною. «Вона розрахована на максимально широку аудиторію, а отже, стане вдалим – і дуже корисним – подарунком і для тінейджерки, яка намагається вирішити, феміністка вона чи ні, і з’ясувати, що воно взагалі таке отой фемінізм, і для власниці компанії, яка задумується над тим, як підтримати інших жінок у своєму бізнесі»-Ганна Лелів, перекладачка.

Декілька цитат з книги:
*Мій фемінізм починається з любові. Я впевнена, що якби дівчат вчили пишатися тим, що вони дівчата, а хлопців вчили розуміти, що бути дівчиною – це теж класно, світ був би зовсім іншим. (Елісон Судол, співачка, авторка пісень, акторка)
* Мамо, я феміністка?» – відверто питаю я. Це питання дивує її так само сильно, як і мене. «А хіба ні?» – відповідає вона.(Еванна Лінч , акторка)


Книгу також можна прочитати онлайн 

http://loveread.ec/read_book.php?id=81243&p=3

Немає коментарів:

Дописати коментар