вівторок, 21 квітня 2020 р.

Читайте як Білл Гейтс


Ми часто звертаємо свою увагу на життя багатих та успішних. Думаємо, можливо, вигулькне серед усієї тієї круговерті подій, фактів і  вподобань один невеличкий секрет, якого так бракує для удачі людям, що стабільно і систематично працюють на благо цивілізації і трішки навіть на свій розвиток. Не знайшовши тієї маленької таємниці, махаємо рукою: певно, вони вже такі народилися з умінням крутитися в цьому світі. Та біда часто виявляється у неправильному запиті. Ми хочемо знати, «як досягти успіху та статків, клацнувши пальцями». Тут доцільно було б згадати ряд афоризмів про тяжку працю і гарний результат.
Чи легко Вам щотижня прочитувати по книзі, незважаючи на щоденні клопоти і роботу? А якщо це ще й книги «не для відпочинку», а такі, при читанні яких мозок активно працює? Звучить і зовсім не реально. Однак… Білл Гейтс читає на рік близько 50 книжок, приблизно одну книгу на тиждень. Ілон Маск ‒ по дві книги в день. Уоренн Баффетт на читання витрачає 80% свого дня. Коли їх запитували, що допомогло їм досягти успіху, вони відповідали ‒ «читання», адже це:
А) основний метод засвоєння і переробки потрібної інформації;
Б) рушій розвитку вміння аналізувати і робити висновки;
В) спосіб бути увесь час у вирі подій, йти в ногу з часом;
Г) запорука уникнення стресу, підвищення впевненості, емпатії, рішучості та загального задоволення від життя;
Д)  вміння красиво і ефективно спілкуватися.
Та варто зауважити, успішні люди дуже прискіпливо обирають книжки, націлюючись на самоосвіту, а не розваги. Зокрема до їхнього «літературного списку» часто потрапляють біографії та автобіографії великих людей для натхнення і порад.
Інна Храбуст 

Немає коментарів:

Дописати коментар