субота, 19 жовтня 2024 р.

"Голоси. Антологія військових письменників"

Друзі!  Я не знаю як передати свої емоції про подію, що відбулася сьогодні в бібліотеці # 5. Просто неймовірна зустріч з фантастичними людьми. Чому фантастичними, бо оцінюючи титанічну роботу, яку вони несуть на своїх жіночих плечах, важко навіть усвідомити. 

До нашого міста завітали Тетяна Пилипець, директорка Львівської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Романа Іваничука та Ольга Криштопа, письменниця і педагогиня! Вони презентували проєкт "Слідом за Голосами", який реалізується за підтримки Українського інституту книги. 

А розпочиналася історія проєкту в 2019 році за ініціативи Тетяни Пилипець, яка була натхненницею організації Всеукраїнського форуму військових письменників. Це платформа, завдяки якій воїни ЗСУ, ветерани АТО/ООС, волонтери мали змогу презентувати свою творчість. Згодом цей проєкт втілився в книгу "#Голоси. Антологія військових письменників".  Ось про цей проєкт і про книги йшла мова на зустрічі. 

Дві неймовірні жінки протягом двадцяти днів відвідують п'ятнадцять міст з постійними зустрічами, доносячи голоси тих, хто боронить нашу країну і тих, кого вже не має фізично, але будуть з нами завжди, поки є пам'ять. Щедрий подарунок - звісно ж книги, отримали читачі бібліотеки від гостей. Безмірна вдячність жінкам, які тримають свій фронт! Зичимо сил, міцності і наснаги!



Немає коментарів:

Дописати коментар