четвер, 10 жовтня 2024 р.

Заріччя, Заяр’я, Залужжя, Захмар’я…

Нещодавно побачила світ книга від літературної студії «Олександрійський бульвар»  – альманах «Заріччя». В анотації до книги пишеться про те, що  «… це не просто збірка творів  учасників літературної студії…це мистецький альбом». 

Дійсно, збірник вражає своєю чудовою поліграфією, дякуючи роботі ТОВ «Білоцерківдрук».  А малюнки до книги виконала Галина Невінчана, талановита білоцерківська художниця та літераторка. 

Головним натхненником видання збірки є очільниця літературної студії Ганна Ручай, знана у нашому місті мисткиня літературного пера. Протягом шести років пані Ганна згуртовувала біля себе залюблених в поезію та літературу талановитих людей. Переважно молодь, але є і студійці поважного віку. І ось від цього кипучого симбіозу різновікових та різножанрових талантів народилася нова збірка «Заріччя».

Тож 10 жовтня в бібліотеці-філії № 5 відбулася презентація альманаху «Заріччя» для учасників клубу Академії пансіонерів «Золота осінь».
 
Це не перше знайомство читачів з книгою. Нещодавно відбулася презентація в бібліотеці-філії № 2, там де студійці карбують свою майстерність.

На захід завітали – Ганна Ручай, Тетяна Ніконенко, Ольга Шинкаренко та Альона Коляда. Пані Ганна розповіла про ідею створення збірки та її назву і пояснила, що більшість учасників студії проживають саме тут. Тому в книзі пропонується знайомство з одним з районів міста – Заріччям, відомим і незвіданим, з його місцевими традиціями та дорогими серцю місцинами. Такими як Білоцерківська загальноосвітня школа № 13, церква Марії Магдалини, збудована в 1842 році графинею Олександрою Браницькою. Часто згадується стара бібліотечка № 4 , в яку ходили за знаннями та книгами не одне покоління зарічан. Всього до альманаху увійшли прозові та поетичні твори 15-ти учасників студії. Тих хто любить наше місто, кожен його мальовничий куточок, непримітні вулички зі стародавніми будиночками, чудову природу над тихим плесом Росі.
 
Учасники студії читали свої твори, які ввійшли до альманаху та ще рукописні, які вже увійдуть до наступної книги. Бажаємо такому гарному та талановитому товариству успіхів, наснаги, побільше читачів та меценатів.
                                                                                                   Світлана Хмільова

Немає коментарів:

Дописати коментар