середа, 2 жовтня 2024 р.

Герої нашого часу - воїни ЗСУ

1 жовтня український народ святкує День захисників і захисниць України, День українського козацтва.

Це велике державне свято, яке покликане вшанувати всіх тих героїв та героїнь, які мужньо захищають нашу рідну Батьківщину від ворога, а також тих, хто поклав власне життя за рідну землю та мир на ній. 

З нагоди свята, 1 та 2 жовтня — працівники бібліотеки організували  цікаву зустріч з неординарною людиною – колишньою військовою 72 ОМБр ім.Чорних Запорожців Іриною Любарцевою. На зустріч завітали користувачів бібліотеки, ліцеїсти Київського обласного ліцею фізичної культури і спорту  та їх вчителі. Емоційна розповідь про війну, побратимів, волонтерів звучала в повній тиші. Присутні затамувавши подих слухали розповідь про рідних та близьких які і сьогодні боронять нашу країну. Ми всі знаємо, що кожний військовий має позивний, тож у нашої гості –це Берегиня. Знаєте чому? Більше 16 років Ірина Любарцева займається вишивкою. Останнє досягнення обереги в техніці мікровишивки які вона кодує за допомогою Бродівського письма.

Обереги «Берегині» мають магічну силу. Багато військових вже перевірили на собі дію її  оберегів. Всі її знайомі мають такі обереги, а також майстриня виготовляє прикраси, кошти від продажу яких йдуть на підтримку ЗСУ.

Присутні отримали відповіді на свої запитання, бажаючі мали можливість зробити світлини, задонатити, та помилуватися прикрасами, магічними оберегами. 

Немає коментарів:

Дописати коментар