четвер, 17 жовтня 2024 р.

Хочеш змінити світ – починай з самого себе!

Це  життєве кредо людини, яка постійно в русі, постійно в дії, в пошуках істини буття. Має активну громадянську, мистецьку та літературну позицію.

16 жовтня в бібліотеці-філії№5 відбулася надзвичайно цікава зустріч з непересічною особистістю, дуже талановитою мисткинею художнього слова Анною Фадєєвою. На зустріч завітали студенти Білоцерківського коледжу сервісу та дизайну, читачі, письменники-краяни та поціновувачі творчості письменниці.

Пані Анна– українська та білоцерківська письменниця, авторка віршів та пісенної лірики, перекладачка художніх творів, організаторка мистецьких подій: учасниця та співзасновниця інді-фольк гурту «ВЕСНА», очільниця Спілки Незаслужених поетів «СловаRі», учасниця мистецького проекту «ПОЧУТИ», українсько-британський проєкт «Shе Makes Music», фестиваль «ЦеБЦ Fest». Це все важливі сторінки  мистецької діяльності Анни Фадєєвої.

Більша частина цих ініціатив пов’язана з рідним містом Білою Церквою. Як каже сама Аня –  улюблене місто її надихає і це місце її сили. 

Анна Фадєєєва творчу діяльність розпочала ще в шкільні роки, однак перші серйозні кроки в поезії були зроблені вже в дорослому віці. Вірші здебільшого публікувалися в пресі рідного міста та в мережі Інтернет. У 2015 році отримала Спеціальну відзнаку від «Коронації слова» як авторка пісенної лірики.

Перша друкована збірка віршів молодої та талановитої поетеси «Листи до неба» побачила світ у 2020 році. До книги увійшли поетичні твори різних років, окремі вірші покладені на музику Станіслави Клішиної та увійшли до репертуару гурту «ВЕСНА». У нашій бібліотеці в 2020 відбулася презентація цієї збірки.

У 2022 році Анна долучилася до роботи над збіркою «Соняховий лев» як авторка (колискова «Соняховий лев») та перекладачка. Основна мета книжечки для малюків має нести терапевтичний посил. Написана двома мовами: українською та англійською.

Врожайним на нагороди видався 2023 рік . Мисткиня отримала ІІ приз у Конкурсі короткої воєнної прози видавництва «Білка» – номінація «Новели». 

2024 рік – теж щедрий на літературні твори. Нові поетичні і прозові твори Анни вийшли друком у збірках поезій «Римова війна», «Алхімія короткої прози». Також побачила світ новела «Бог війни» у збірці «Альманах 2022».

Анна Фадєєва ділилася творчими планами на майбутнє. Звісно, вона пише… Плекає надію на Перемогу та справедливий мир. 

Під кінець зустрічі були запитання і за найкраще, або найцікавіше запитання – в подарунок книга «Листи до неба».  Приз отримала дуже активна читачка бібліотеки-філії №5 Ірина Робак.

А на завершення – автографи та світлини з Анною Фадєєвою.

                                                                               Світлана Хмільова 







                                                                               

  

Немає коментарів:

Дописати коментар