середу, 13 вересня 2023 р.

Мистецький фронт Анатолія Демчука

Нещодавно в бібліотеці-філії №5 відбулася надзвичайно патріотична та зворушлива зустріч! Благодійний концерт артиста естради, Заслуженого діяча мистецтв України, Народного артиста України, Героя України 2023 року Анатолія Демчука. 

Демчук Анатолій Васильович  істинно народний митець, який черпає свій талант з нашої української землі, від діда-прадіда, справжній український самородок. 

Народився 4 березня 1958 року на Тернопіллі. Закінчив Теребовлянське культурно-освітнє училище (1978) та Київське училище естрадно-циркового мистецтва (клас читців у Андрія Сови).  І незабутній Андрій Сова мав неабиякий вплив на майбутнього артиста. Творча біографія активно розпочалася після здобуття звання лауреата Всеукраїнського конкурсу "Вишневі усмішки" (1979). Артист "Укрконцерту", артист Київської державної філармонії, артист розмовного жанру Запорізької філармонії (1979-1989).

Брав участь у Першому Міжнародному фестивалі-марафоні "Будьмо, люди!" (Україна-Словаччина-Україна, квітень 1994 року), де здобув популярність глядачів і гарні відгуки в пресі, на радіо і телебаченні. Після цього мав власні концертні програми, роботу ведучим на радіо і телебаченні. Має гарний голос і сам виконує пісні у своїх програмах і виступах.

Лауреат Всесоюзного огляду творчої молоді (1986), лауреат Запорізької обласної премії імені М. Андросова (1988).

Артист від бога – натхненно та зворушливо, на оголеному нерві, доторкнувся струн душі кожного присутнього. Глядачі заслуховувались гумором, бувальщини та патріотичними піснями. Символічно, що саме у виставковій залі бібліотеки проходило дійство, де представлена неперевершена виставка декоративно - ужиткового мистецтва "Жива традиція". Виставка вразила Анатолія Демчука і він висловив своє захоплення: "Я потрапив у справжній храм!"

Пан Анатолій завітав до Білої Церкви не сам, а з командою однодумців. Ведучою програми була пані Леся Порядченко, яка окрім того разом із сином Едуардом дуже професійно і талановито виконували  пісні та читали вірші на патріотичну тематику.  До слова сказати родина Порядченків є Лауреатами Всеукраїнських конкурсів, а в молодого дарування – Едуарда різнобічні таланти. Він  надзвичайно майстерно виконує гуморески Павла Глазового, за що глядачі не шкодували долонь та оплесків.

На завершення заходу всі присутні разом з артистами виконали Гімн України  та вшанували хвилиною мовчання всіх загиблих у кривавій війні проти України.

Кошти, зібрані з благодійного концерту будуть передані на потреби Збройних Сил України. Тільки спільними зусиллями, вносячи кожен свою часточку, ми зможемо перемогти та вигнати російського загарбника з нашої землі.

Можу порадувати прихильників творчості Анатолія Демчука, незабаром він знову відвідає наше місто з концертною програмою. Слідкуйте за анонсами!

                                                                                                        Світлана Хмільова                                                                                               



Немає коментарів:

Дописати коментар