пʼятницю, 1 вересня 2023 р.

1 вересня - День знань!

Майже у кожного 1 вересня - День знань - асоціюється зі школою та святковою лінійкою.

Привітання у віршах, прозі, хвилюючі промови батьків зі сльозами в голосі, трепетні побажання першої вчительки, підбадьорливі оплески несміливим кумедним першачкам, і море квітів — таким є свято 1 вересня. Традиції та святкування 1 вересня не міняються десятиліттями. Щороку початок вересня шкільним дзвоником скликає у світ знань допитливих дітей різного віку.

У дитячих садочках 1 вересня розпочинається зі знайомства із групою, вихователем та нянею. У школах — із привітань з Днем знань на урочистій лінійці. В університетах 1 вересня проводять презентації факультетів, викладачі бажають студентам цікавого навчального року, пояснюють план на семестр, знайомлять із дисциплінами. Ну, а вже після 12 години у День знань у парках, скверах, кафе та біля фонтанів галасливі гурти школярів, батьків фотографуються на згадку, ділячись враженнями про літо та планами на перший семестр.

Цей день особливо урочистий і хвилюючий, адже саме з нього починається незвіданий, цікавий і, водночас, нелегкий шлях до пізнання, до нових звершень, до самостійного життя.

Бажаємо усім школярам, студентам на цьому шляху підкорити нові вершини знань, зустріти добрих і надійних друзів та досягти омріяної мети.

Немає коментарів:

Дописати коментар