пʼятницю, 16 липня 2021 р.

Яка кава без книги? А читання без кави?..


«Щасливі люди читають книжки і п'ють каву» - таку назву має відома книга французької письменниці Аньєс Мартен-Люган . Цей дещо незвичний рецепт щастя використали бібліотекарі філії №8, щоб подарувати заряд бадьорості та хорошого настрою своїм користувачам, запросивши їх до літературної кав’ярні. 
Кава та книги - одне з найкращих поєднань у світі: кава дарує нам чудовий аромат і бадьорість, книги - знання та натхнення, можливості відкрити щось нове та невідоме, а тому і те й інше приносить безмежну радість. Тож, гості, як і господарі із задоволенням зустріли пропозицію не гаяти часу і насолодитися літом, кавою та книгою. Відвідувачі літературної кав’ярні дізналися про давні традиції вживання популярного напою, секрети його приготування, а також почули захопливі легенди та цікаві історії з присмаком кави.


Особливо потішила розповідь про те, як український козак Юрій-Франц Кульчицький навчив європейців  пити каву по-турецьки.Потім за горнятком ароматного напою  розмірковували, як же правильно його називати – кавою по-віденськи, по-турецьки чи може по-українськи?


До філіжанки смачної кави найкраще пасували книги з фонду бібліотеки:  Надійки Гербіш «Теплі історії до кави», Наталії Гурницької  «Мелодія кави в тональності кардамону»,  Юрія Винничука «Таємниці львівської кави», Тосікадзу Кавагуті «Доки кава не охолоне», Йоганни Яґелло «Кава з кардамоном», збірки оповідань «Львів. Кава. Любов». Не дивно, що трішечки гіркі, десь пікантні, інколи надто солодкі, часом терпкі на смак історії стали бестселерами дня.



Приємна розмова за філіжанкою кави, об’єднана чарівною магією вишуканого напою, була особливою та зворушливою і мала лише один недолік - швидко закінчилася!



                                                                                        

Немає коментарів:

Дописати коментар