понеділок, 12 липня 2021 р.

Цікаво! Книжково! Розмаїто! (новинки від літераторів-краян)

Білоцерківщина – щедра письменницькими талантами земля, яка завжди була джерелом натхнення для  митців. Адже тільки тут, на рідній, батьківській землі, людина почувається щасливою. Можливо тому літературна скарбничка нашого міста на диво багата, різноманітна та цікава. Творчість письменників-краян - це важливий привід для того, щоб із захопленням  знайомитися з нею, з кожною сторінкою роблячи нові відкриття. Білоцерківські автори шукають і  виявляєють себе в різних літературних жанрах , але завжди лишаються собою, відточують  літературне перо, працюючи в злагоді з природою свого таланту. Пропонуємо познайомитися з новинками від літераторів-краян.




Андрій Гудима. «Україна – це доля» Книга унікальна за своєю тематикою та структурою. До неї увійшли історичні поеми та віршовані романи ,в яких перед читачами постає історія України . Це видання з епічного ряду літератури, висвітлює  події, що мали вирішальне значення в житті нашого народу. Тематично об’єднавши відповідні «цикли» воєдино, у послідовності й цілісності своїй автор збудував свою 1000-річну Україну і розпочав її віршом «Білій Церкві».


Ірина Даневська. «Державець Регіомонта Богуслав Радзивіл».  Історичний роман-епопея, в основу якого покладено «Автобіографію» литовського князя Богуслава Радзивіла (1620–1669).Він - полководець шведського короля, зрадник в очах монарха й Вітчизни, його батьківщина звойована шведами та московським військом, а серце вражене гріховним коханням до власної племінниці. Чи вдасться відчайдушному князю відбити удари Фортуни, повернути собі добре ім’я, маєтки, владу, завоювати руку та серце коханої і навіть стати королем? 


Андрій  Кириченко. «Гільзи в кишені». Про війну молодий талановитий літератор знає не з книг, телебачення та соціальних мереж, він з перших днів неоголошеної війни боронив східні кордони нашої держави від російських загарбників та сепаратистів. В перервах між боями майор писав вірші, в яких -  гірка правда про війну, важкі бої, побратимів, буденне життя солдат в бойових умовах, пейзажна та інтимна лірика, філософські роздуми про війну, життя і сенс буття. Поезії вражають щирістю, глибиною почуттів і яскравими образами.


 Ніна Ковальчук.Інтонації серця» Ніна Ковальчук – поетеса, що пробирається до людських сердець тихим кроком, потаємними стежками , озивається до них спокійним, лагідним голосом. «Інтонації серця» – збірка її інтимної лірики, чуттєві сповіді в різних тональностях і ритмах. У віршах авторка розкриває світ, у якому кохання – причина і наслідок, біль і зцілення, спротив і покора. Це поетичне передчуття настання Добра і Любові в світі.


«Небесна гвардія Білоцерківщини»/ упоряд. Світлана Хоменчук. Книга-реквієм, присвячена героям, які стали на захист територіальної цілісності і суверенітету України, та загинули у 2014-2020 роках. У ній вміщено 46 розповідей про наших земляків, які у хвилини смертельної небезпеки для нашої України стали на її захист і віддали за неї найдорожче – своє життя. 46 Героїв, 46 доль, 46 обірваних на злеті життів. Кожен із 46-ти полеглих на цій війні Героїв був чиїмось сином, чоловіком, батьком, братом, другом… Але у важкий для України час став на її захист і віддав найдорожче – своє життя. Усі вони Герої України, яких ми не маємо права забути.


Рондо старовинних вулиць»/ Літературна студія Білоцерківської “ПРОСВІТИ” рідному містові. Рефрен - «Я твоє місто, я вже зникаю, встигни намилуватися мною!» на різні голоси (й у різних сюжетах) повторюється в цій збірці есеїв, новел, замальовок, публіцистичних творів і навіть казок, написаних дорослими і юними студійцями, яких об’єднала любов до рідного міста.

У другій частині літературних мандрівок вулицями тисячолітнього міста на Вас знову чекає неповторна атмосфера. Події і постаті, самобутність і чарівність, факти і фантазії на сторінках книги, яку ви не захочете випустити з рук.


Тетяна Строкач. «Краплинки доброти». Друга частина своєрідної енциклопедії творів для дітей, які пропонує читачам авторка. В ній - любов до України, її символів, до природи, до родини, виховання у дітей позитивного ставлення до навчання за допомогою художнього слова, багато гумору, а ще більше доброти.


Анна Фадєєва. «Листи до неба». Перша книга поетеси Анни Фадєєвої – вдалий і яскравий дебют у поетичному світі. Відчувається, що авторка з особливою шанобою ставиться до слова, як такого («карбує» кожну букву), перш ніж відпустити його до людей. Тому й звучить воно у неї «янголом стоголосим», торкається найпотаємніших струн душі.  Назва «Листи до неба» зробила неймовірне: книга ожила у своїй цілісності. Вона дихає (надихає), вона насичена кольоровою гамою, у неї свої неповторні аромати літа і весни, моря, квітів і ще чогось досі незбагненного, що бентежить душу.


Немає коментарів:

Дописати коментар