вівторок, 10 вересня 2024 р.

Пам'ять нетлінна! Без забуття!

У другу неділю вересня Україна разом з усім світом вшановує пам’ять жертв фашизму. Відзначення Міжнародного дня пам’яті жертв фашизму було започатковано ще у 1962 році. Друга неділя вересня була обрана саме тому, що цей місяць пов'язують з Другою світовою, дві важливі дати — день її початку і день її завершення.

День пам’яті жертв фашизму — це особливий день, коли весь світ згадує про десятки мільйонів людей, що загинули у Другій світовій війні. Це стосується не тільки мільйонів солдатів, яких фашистські лідери зіштовхнули один з одним, але набагато більше — всіх мирних жителів, чиї життя було обірвано через військові дії, хвороби, голод та інші несприятливі чинники.

Враховуючи те, що так само як у часи Другої світової мирні жителі гинули під бомбами, зараз гинуть невинні українці, зараз як ніколи важливо пам'ятати і помилки, і звитяжний героїзм минулих поколінь. Жертв фашизму, як і будь-якого тоталітарного режиму, може стати ще більше, якщо світова спільнота не буде активно боротися з диктатурою та фашизмом у всьому світі.

Сьогодні український народ бореться проти ідеолога сучасного «рашизму».  Збройне вторгнення росії, а також подальша діяльність окупантів супроводжуються злочинами проти життя та здоров’я не тільки  українців,  а й всього вільного світу, проти свободи совісті та переконань людей,  наносить непоправну шкоду регіональній та міжнародній безпеці. 

Спільно зі  світом у цю вересневу неділю ми в  жалобі  схиляємо голови у  пам’ять про  тих, хто став жертвою фашизму.


Немає коментарів:

Дописати коментар