неділя, 29 вересня 2024 р.

Біль і смуток. Бабин Яр...

29 вересня вшановували пам’ять про усіх загиблих у Бабиному Яру.

В читальній залі зібралися читачі бібліотеки - філії № 5 щоб вшанувати  пам’ять про жертв Бабиного Яру. На початку зустрічі прозвучала Симфонія №1 «Бабин Яр», яку у 1945 році написав український композитор і диригент єврейського  походження Дмитро Клебанов. Під час заходу присутні читали вірші Олени Теліги та слухали щемну розповідь про події які і сьогодні змушують плакати. Бібліотекарі підготували книжкову виставку-реквієм «Біль і смуток. Бабин Яр…»

Розстріли в урочищі Бабиного Яру  розпочалися відразу після вступу нацистів та їх союзників до Києва протягом 1941-1943 років було розстріляно 100 тисяч людей, серед них – 70 тисяч євреїв. Жертвами розстрілів ставали також військовополонені, цивільні громадяни, підпільники та752 пацієнта психіатричної лікарні ім. Івана Павлова. Нікого не жалкувала жорстока рука нацистського окупанта.

Проведений захід не залишив  байдужим нікого до трагічних сторінок нашої історії. Ми пам’ятаємо та розповідаємо прийдешнім поколінням про ці події, аби вони ніколи не повторилися! 




Немає коментарів:

Дописати коментар