понеділок, 27 травня 2024 р.

Калинові історії Таїни Братченко

Нещодавно в бібліотеці-філії №5 відбулася презентація нової збірки оповідань Таїни Братченко «Калинова гілка», яка вийшла друком у видавництві ТОВ «Білоцерківдрук». 

Братченко Тетяна Іванівна – поетеса, прозаїк, журналістка, людина, яка має чітку громадянську позицію і є патріотом нашої країни. Авторка частину коштів від продажу своїх книжок передає на потреби ЗСУ.

Її нова книга налічує 46 народних бувальщин та повір’їв. Зовсім небагато, але яка клопітка праця була здійснена. Спогади дитинства, набутки від роботи журналісткою, опитування жителів сільської місцевості, свої спостереження – все це лягло в основу написання збірки. 

На зустріч зі знаною у нашому місті письменницею-краянкою завітали друзі авторки, читачі та бібліотечна спільнота. Було багато щирих привітань від: Галини Невінчаної, яка зробила ілюстрації до книги; Ганни Нагорної, яка багато років має дружні стосунки з авторкою; Майї Боженко, що ділилася своїми враженнями про твір. Приємним подарунком для присутніх – був виступ Таскіри Максюти. Вона дуже щемно і натхненно виконала пісню «На калині мене мати колихала».

Для поважного зібрання прозвучала коротка розповідь про життєвий та творчий шлях мисткині, адже вона має вагомі здобутки. Таїна Іванівна є лауреат Білоцерківської міської літературно-мистецької премії імені І. Нечуя-Левицького та ім. Миколи Сома. А нещодавно пані Таїна стала лауреатом престижної обласної літературної премії імені Григорія Косинки за 2023 рік та Міжнародної літературно-мистецької премії ім. Григорія Сковороди. Член Національної спілки письменників України (2009).

Авторка 15 різножанрових книг. Серед них: казки, гуморески, повісті, прозові і поетичні збірки, а також соціально-психологічний роман. В минулому році побачила світ прозова збірка оповідань «Сяйво зимової ночі» ( 2023). 

І ось – нове творіння письменниці. На суд читачів – книга оповідань «Калинова гілка». Твір авторки  має дуже великий посил про нашу українську культуру, звичаї та традиції. Таїна Іванівна   доносить до читача пласт українських вірувань, які мають прадавню історію і, що дуже важливо, є величезне прагнення зберегти  та  донести їх нащадкам.

Книга має припасти до смаку молодим і маленьким, літнім і стареньким, тобто, широкій читацькій аудиторії.

                                                                                                                                Хмільова Світлана








Немає коментарів:

Дописати коментар