четвер, 2 травня 2024 р.

“Наша рідна українська мова – це основа нашої безмежної багатої культури. Це – наш дух, наша душа, наша пісня…” Олесь Гончар

Щосереди в бібліотеці №5 в україномовному клубі «Світлиця слова» відбуваються заняття з опанування, чи удосконалення української мови. 

А що ж було до української мови? Будь яка сучасна мова – і українська також, почала народжуватися ще з прадавніх часів. Тоді люди не мали можливості миттєвого спілкування, а найшвидшим засобом пересування була верхова їзда. Коли ще не було жодних граматик, підручників для вивчення мови, наші пращури опановували мову на слух і спілкувалися на певному діалекті, притаманному тій, чи іншій території. 

На сьогодні в нас є маса засобів для вивчення та спілкування українською мовою. Тільки треба мати бажання, наполегливість та повагу до державної мови України.

 І дуже тішить те, що користувачі  книгозбірні радо відвідують засідання україномовного  клубу. Час пролітає миттєво за ознайомленням з фразеологізмами,  походженням іншомовних слів в українській мові, а ще як правильно ставити наголос  в слові, згадуємо про рідко вживані слова і багато всього  іншого цікавого і корисного.

Плекаємо надію, що наші зусилля принесуть щедрі плоди та заохотять ще більше відвідувачів до вивчення української мови.

                                                                                                                                  Світлана Хмільова


Немає коментарів:

Дописати коментар