пʼятниця, 28 липня 2023 р.

День Хрещення Русі. Історія. Минуле. Сьогодення

День хрещення Київської Русі-України відзначається в Україні щорічно 28 липня – у день пам'яті Святого князя Володимира. 

Для українців це свято символізує спадкоємність тисячолітньої історії України, нації і держави. Це – символ соборності усіх українців і всіх українських земель навколо рідної державної і духовної столиці – Києва.

Хрещення мало не лише історичне значення – воно насамперед духовно та культурно поєднало наш народ з європейським світом і таким чином стало важливою віхою в розвитку української державності.

Благотворним наслідком Хрещення та розповсюдження християнства на нашій землі стало очищення народу від ідолопоклонства та утвердження іншого сенсу життя, створення нової культури, запровадження своєї писемності й літератури, архітектури й живопису, розвиток науки й освіти. Вагомим є значення християнської віри в процесах консолідації та гуманізації суспільства, становленні вітчизняного законодавства і права, розвитку економічного й господарського життя. Християнство поставило Київську Русь в один ряд з іншими європейськими християнськими народами.

У читальній  залі бібліотеки  № 5 представлена   книжкова виставка-порада: «День Хрещення Русі. Історія. Минуле. Сьогодення».

 

Немає коментарів:

Дописати коментар