середа, 12 липня 2023 р.

Шоколад - це завжди хороша ідея


У розпал спекотного літа, 11 липня, відзначається Всесвітнє свято шоколаду World Chocolate Day. Цей день позначений різноманітними цікавими заходами,  конкурсами та фестивалями, що є  прекрасною можливістю подарувати собі і своїм близьким гарний настрій і, звичайно, поласувати улюбленими солодощами. У  бібліотеці #5 з цієї нагоди пройшов День інформації « Солодкі традиції світу».

Бібліотекарки- шоколатьє, які вміло та артистично супроводжували дійство, запропонували відвідувачам смачнюче книжково-шоколадне меню.В імпровізованій бібліо кав’ярні учасники свята дізналися,  звідки походить шоколад, коли і як він потрапив до Європи та на наші землі. Особливо зацікавила присутніх легенда про те, як давно-давно у Мексиці напій під екзотичною тоді  назвою «чокоатль» цінувався дорожче, ніж золото.


Книги, як і шоколад є сильним антидепресантом, тому бібліографічний огляд «Його величність Шоколад»  порадував «солодкою» добіркою літератури із присмаком кави, перцю чилі і .. кохання. Виставка - порада «Поціновувачам шоколадних ласощів» «занурила» відвідувачів у цілющі історії добрих, теплих, шоколадних слів.
Також цього дня Інтернет –користувачі бібліотечної  групи «LITERRA 5» мережі Facebook мали можливість дізнатися майже казкову історію написання картини «Шоколадниця» Жан-Етьєна Ліотара.




І на десерт усім бажаючим запропонували пройти

незвичний психологічно-шоколадний тест, який додав усмішок та гарного настрою. Виявляється, характер людини залежить від того, якому шоколаду вона віддає перевагу – гіркому  чи молочному, з горіхами чи родзинками, цедрою чи прянощами, у плитках, цукерках, печивках або й в запашному гарячому напої.А, щоб назавжди зберегти  спогад про солодке свято шоколаду, була захоплююча фотосесія.

Шоколад справді люблять усі, він надихає, зігріває, тішить, наснажує, позбавляє суму і навіть лікує. Тож, день інформації в бібліотеці видався яскравим та веселим, бо помріяти про шоколадний світ і життя у ньому корисно всім.






 

Немає коментарів:

Дописати коментар