понеділок, 22 серпня 2022 р.

Наш стяг – пшениця у степах під голубим склепінням неба


23 серпня  -  День Державного Прапора України, символу свободи і боротьби за незалежність.Під синьо-жовтим прапором в Україні зустрічають іноземних гостей, працюють українські посольства, він вивішується в ООН. Під синьо-жовтим прапором військовослужбовці складають присягу вірності Україні.

З цього приводу   цитуємо допис із  Facebook- сторінки 72 ОМБр ім. Чорних Запорожців.

« ..Прапори на стінах. Є чудова традиція в українському війську - ставити підпис на прапорі побратима/посестри, як згадку про спільний бойовий шлях.Слова, що залишаються на синьо-жовтій матерії магічні. В них сила, віра, вдячність. В них пам’ять. В них щось позачасове. Бо врешті-решт настане той час, коли ось такий прапор прикрашатиме стіну дідусиної чи бабусиної кімнати, а онучата вивчатимуть нерівні, часом з помилками та військовою лайкою надписи… і слухатимуть оповідки про шлях до Великої Перемоги. Саме так нащадки пам’ятатимуть про героїв. Так вони знатимуть ціну мирного життя. І, можливо, тоді вони не матимуть своїх прапорів на стінах..»

Літературу цієї тематики ви знайдете на книжковій виставці «Наш стяг – пшениця у степах під голубим склепінням неба» у бібліотеці№8.






Немає коментарів:

Дописати коментар