вівторок, 2 серпня 2022 р.

Мандали від Людмили Сябро



У перекладі з санскриту «мандала» означає «коло». Це може бути і квадрат,  декорований різними фігурами і візерунками.  У внутрішньому колі поміщається сакральне зображення. Малюнок має на увазі чітку симетрію з вираженим центром, втілює рух від периферії до центру, щоб відрізнити справжнє від видимого.

Особливо заворожує в мандалах те, що кожен малюнок і його орнаменти розташовані симетрично! В буддизмі і іудаїзмі в них закладали глибокий сенс – мандали були об’єктом поклоніння, символізуючи Всесвіт. Стародавні люди малювали їх, вишивали на одязі, робили візерунки з піску, будували як будівля храму, використовували для медитацій і всіляких ритуалів. Вважалося, що священний оберіг програмує на успіх і везіння у всіх починаннях. Це не просто малюнок, а ціле послання світу!

Мандали любить малювати сама природа. Це квіти ромашок або соняшників, раковини, сніжинки, що розпустилися, річні кільця дерев, павутина або круги від крапель на воді.

В ході створення малюнок мандали вбирає в себе позитивну енергетику людини. Він відображає внутрішній світ свого творця і є свого роду «застиглої молитвою». Розфарбовуючи візерунок, людина медитує, подумки закладаючи в малюнок свої прагнення і мрії.

Джерело: pyrogiv.kiev.ua, uaeu.top


Немає коментарів:

Дописати коментар