вівторок, 7 грудня 2021 р.

Обличчя українського воїна: поетичний челендж

З Днем Збройних Сил України, вітаємо всіх, хто вибрав справою свого життя захист Батьківщини. Духовну силу нашої армії живлять столітні традиції бойової доблесті захисників свободи і незалежності України. 

Цьогоріч ми задалися ціллю створити підбірку віршів, що вшановували б тих, хто відстоює наше право бути незалежною суверенною державою з власними кордонами  та власними законами і, врешті, наше право і змогу жити,
З цією метою ми вперше запустили #поетичний_флешмоб. І хоч він ще не набув широкого розголосу, наша ціль - створити звід найкращих віршів для учасників війни на Донбасі та оборонців нашої держави всіх часів - вдалася. Дякуємо всім, хто взяв участь,  прислав свої поезії та тим, чиї вірші були позначені з волі інших учасників. Особливо хочеться відзначити вірші учасника АТО, А. Кириченка, яких було залучено найбільше. Тож до вашої уваги поезії про біль і пам'ять, жахи війни і радість зустрічей та сподівань. Таким є це обличчя, сповнене втрат і гострого  відчуття життя. Спасибі вам, оборонці. 
***

Осіннє місто розцвіло яскраво
Від квітів,кульок і від прапорів.
Давно такого свята всі чекали-
72 повернулася з боїв!
Їх місто, мов дітей своїх, зустріло,
Їм - хліб і сіль, і усмішки ясні.
ГЕРОЯМ СЛАВА- звідусіль дзвеніло!
І пам"ять всім загиблим на війні...
(Т.Строкач)













Немає коментарів:

Дописати коментар