вівторок, 7 грудня 2021 р.

"Хоробрі хлопці. Відважне військо!"

Ці життєстверджуючі слова з пісні –маршу прославленої білоцерківської 72 –ї ОМБР ім. Чорних Запорожців дали назву Дню інформації, що відбувся у бібліотеці-філії №8 у День Збройних Сил України, 6 грудня. Сьогодні український воїн-захисник є найбільшою гордістю в українському суспільстві. Саме на армію, покладаються завдання з оборони країни, захисту її суверенітету, територіальної цілісності. До цього свята у книгозбірні було оформлено книжкову виставку-портрет «Воїни миру та героїзму» , яка знайомить з історією становлення української армії, її сьогоденням і викликами, що  стоять перед військовими сучасного світу. 

 Кожен час має своє покликання і своїх героїв. Для мешканців Білої Церкви ними без перебільшення є військовослужбовці 72 –ї ОМБР ім. Чорних Запорожців, якій виповнюється 80 років з часу заснування.

Тому під час огляду періодики «Наші хлопці- Запорожці!» присутні з гордістю та хвилюванням слухали розповідь про бойовий шлях знаменитого військового об’єднання, подвиги українських військовослужбовців у воєнні роки та в мирні часи.  Особливу зацікавленість у всіх викликали інтерв’ю з командиром бригади , полковником Олександром Вдовиченком та  прес-офіцером, начальником пресгрупи ОТУ «Північ» Оленою Мокренчук.

Логічним продовженням сказаного стала презентація бібліодайджесту «Хоробрі хлопці. Відважне військо!». 72 ОМБР ім. Чорних Запорожців – 80 років», виданого відділом методичної та бібліографічної роботи Білоцерківської ЦБС.

Згадали цього дня і про те, що 72 ОМБР дала Україні багато письменників. В роки ІІ Світової війни в її лавах воював Олесь Гончар, а російсько-українська війна познайомила українців з такими неординарними авторами, як Мартін Брест, Костянтин Чабала, які пишуть про пережите чесно, зло, іронічно, і відверто. Поетичні читання «Обличчя українського воїна», в яких взяли  участь користувачі бібліотеки , допомогли належно оцінити  безсумнівний талант Андрія Кириченка, автора поетичних збірок «Крига ангельських крил», «Ось така війна», « Гільзи у кишені».


Емоційною була і музична сторінка, під час якої переглянули відео про 72 ОМБР ім. Чорних Запорожців та послухали патріотичні пісні у виконанні ансамблю Академії пенсіонерів «Золота осінь».


Захід завершився проникливими кадрами відеокліпу « В той день, коли закінчиться війна» всі його учасники висловили свою вдячність і повагу українським солдатам та офіцерам, які боронять наше мирне життя.

Наталя Семененко

 

Немає коментарів:

Дописати коментар