неділю, 1 березня 2020 р.

Лесина пам'ять поміж нас


«Ні! Я жива!
                                                                                   Я буду вічно жити!»
                                                                                        Л.Українка

25 лютого вся українська прогресивна спільнота вшановує пам'ять Лесі Українки –  видатної української письменниці, активної культурної діячки, драматурга  та унікальної людини . Ця слабка здоровям жінка, але сильна особистість, є  прикладом сили духу і стійкості для сучасного покоління. Тому щорічно в бібліотеці-філії №8 відбуваються заходи присвячені Лесиній пам’яті.

Протягом кількох тижнів працівники читального залу проводили літературні вітальні для читачів різних категорій. З непідробною цікавістю слухали розповідь Світлани Хмільової  учасники клубів Академії пенсіонерів «Золота осінь» та «Лада» про маловідомі факти з біографії геніальної поетеси.  Вона прожила лишень 42 роки, однак встигла стати культовою письменницею. Жодну жінку в українській літературі не шанують так, як її.
На літературних вітальнях було презентовано світлини, на яких зображена родина Лесі Українки, дитячі та юні роки, життєвий  шлях, її захоплення та найбільше кохання ‒ Сергій Мержинський.
Академісти натхненно читали поезії Лесі Українки, а працівники читального залу підготували книжковий вернісаж «Я в серці маю те, що не вмирає». Воістину, пророчі слова поетеси, які будуть вічно жити разом з памяттю про неї.
                                                                           Світлана Хмільова

Немає коментарів:

Дописати коментар