четвер, 5 березня 2020 р.

«Реальні історії» Світлани Талан: до ювілею письменниці



7 березня – 60 років від дня нароження Світлани Талан.

Українська письменниця, член Національної спілки письменників України, автор багатьох творів, відомих в Україні та за її межами (Канада, Казахстан, Росія, Білорусь),  вона принципова та відкрита до людей. Авторка займає активну громадянську позицію, постійно проводить зустрічі з читачами, молоддю та учнями, займається просвітницькою діяльністю, була членом журі багатьох Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів. Твори Світлани Талан змістовні, глибокі, змушують дивитися на життя по-іншому та спрямовані на виховання свідомості. 
Твори письменниці увійшли до дитячих електронних збірок та збірку для дорослих «Відлуння любові: жінки». Автор впродовж минулого року веде постійну рубрику у журналі «Бористен», де щомісяця друкує публіцистичні статті про сучасне життя Донбасу по обидва боки лінії розмежування.

У 2011 році її роман «Коли ти поруч» став лауреатом на конкурсі «Коронація слова-2011» та отримав нагороду від фонду Олени Пінчук Анти-СНІД «За найкращий роман на гостросоціальну тематику». За рік було продано рекордний наклад: 80 000 примірників. За версією журналу «Фокус» і рахункової палати Світлана Талан увійшла до трійки найпопулярніших письменників України. У 2012 році роман автора «Не вурдалаки» також був відзначений на Міжнародному конкурсі «Коронація слова». У 2013 книжка письменниці «Без прошлого» вийшла російською в Канаді. Рік потому роман «Розколоте небо» отримав спеціальну нагороду «Вибір видавця» в конкурсі «Коронація слова-2014». Крім того, його включили до шкільної програми для позакласного читання. Світлана Талан також має відзнаку «Золотий письменник України», яку отримують автори, чиї наклади подолали рубіж у 500 тисяч примірників.

Світлана Талан пише романи у жанрі «реальні історії», які їй підказує саме життя. Незмінним у творах залишається одне: головна героїня її книжок  жінка-українка, сильна духом, зворушлива, ніжна, чуттєва, яка іноді помиляється, але її завжди веде за собою кохання: до чоловіка, до дітей, до Батьківщини.
Твори Світлани Талан представлені на книжковій виставці у читальному залі бібліотеки №8.

Немає коментарів:

Дописати коментар