вівторок, 6 вересня 2016 р.

Олександр Виговський. Нова книга "Єврокаратель"

О.Виговський
Нещодавно вийшла з друку книга «Єврокаратель» сучасного молодого білоцерківського журналіста і письменника Олександра Виговського.
Олександр Виговський популярний у Білій Церкві журналіст. З під його пера вийшло вже вісім книг, ця – дев`ята. Темою книги стала гібридна війна в Україні, яку так «зашифровано» називають - АТО.  Днями, відбулася презентація книги в центральній бібліотеці, де зібралися:  читачі, літературна еліта, письменники, журналісти, друзі і знайомі письменника. На міському рівні, звичайно, це була подія, якщо зважити на те, що в Білій Церкві культурне життя вирує.
Пропоную відгуки і враження тих, хто вже встиг прочитати книгу.

Тетяна Ніконенко, завідуюча відділом комплектування і обробки літератури:
«Нова книга Олександра Виговського продовжує найкращі традиції сучасної української літератури. Це книга про війну, Майдан і одвічні людські цінності: патріотизм, дружбу, честь і гідність; книга, що не залишає нас після прочитання і заставляє задуматися і робити висновки – націю захищають не тільки солдати зі зброєю в руках, а й письменники своїм гострим і стальним пером».

Майя Боженко, бібліотекар читального залу бібліотеки№8:

«Роман Олександра Виговського викликав сум`ятя почуттів. На мою думку, це найкраща серед його книг, що  належить до тих добірок, які, у перспективі, матимуть цінність для історії українського народу. В книзі відчувається чималий пафос і революційний романтизм».

Валентина Тимошенко, пр.редактор бібліотеки№8:
«Книга нагальна і має неабияку цінність на сьогоднішній день, коли Україна продовжує свою багаторічну боротьбу за незалежність. Мимоволі проводиш паралель з романами Зінаїди Луценко «Необдумана Міловиця» та Василя Шкляра «Чорний Ворон. Залишинець», що доповнили українську історіографію. Трохи переважає фантастичність, нереальність подій і нездоланний героїзм головного героя, що надає розповіді казковості. Але, той факт, що книга написана в буремні події, які відбуваються в нашій країні, свідчить про її історичну цінність у порівнянні із заполітизованими підручниками історії написаними на замовлення керманичів».

Дякуємо авторові за патріотичний дух, за відданість українському народу і високу громадянську позицію. Наші нащадки матимуть можливість читати книгу написану людиною, що на собі відчула епоху становлення української державної незалежності.

Читайте також


Після презентації в ЦБ
Виговський,О.
Єврокаратель / О.Виговський. – Біла Церква : ТОВ «Білоцерківдрук», 2016.- 255с.

Ця загадкова країна з її нескореним народом після подій Київського Майдану все більше приваблює і дивує світ. Побачити Україну зблизька, зрозуміти прагнення її народу, джерело стійкості, безстрашності й жертовності її героїв приїхав із зарубіжжя поляк українського походження Томаш Маршалок. Наш герой і не здогадувався, що незабаром стане «одним із»: частиною революційного майдану, найкращим розвідником загону спеціального призначення на дивній війні з дивною назвою «гібридна». Чи знайшов відповіді на свої запитання герой, чи усвідомив своє призначення на цій грішній землі, - читайте на сторінках захоплюючої книги


Немає коментарів:

Дописати коментар